25/10/2020 25/10/2020 Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 (ΣΤ’ Λουκά), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο...
25 Οκτωβρίου, 2020 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2020 - 13:28

Μητρ. Ν. Ιωνίας: “Τίποτα μην σας φοβίζει. Ζει Κύριος ο Θεός”

Διαδώστε:
Μητρ. Ν. Ιωνίας: “Τίποτα μην σας φοβίζει. Ζει Κύριος ο Θεός”

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 (ΣΤ’ Λουκά), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λκ. η’, 26-39) και τόνισε τη σημασία του απέναντι στο δυσάρεστο συναίσθημα του φόβου, λέγοντας:

«Η σημερινή Ευαγγελική περικοπή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, αφού μας διδάσκει ότι δεν πρέπει πλέον να φοβόμαστε. Ο φόβος ανήκει σε άλλες εποχές και σε ανθρώπους που όχι απλώς δεν πιστεύουν, αλλά δεν έχουν και την δύναμη μέσα τους να αναγνωρίσουν την παρουσία του Θεού στη ζωή μας. Μην φοβάστε αδελφοί μου τον πειρασμό. Μέσα από αυτόν ενισχύεται η πίστη μας και αποκτούμε πνευματικά αντισώματα, έτσι ώστε να υπεραμυνόμαστε των εισβολών του και να ακολουθούμε του θέλημα του Θεού. Ο άνθρωπος που πιστεύει δεν έχει να φοβάται τίποτα, αλλά έχει την δύναμη απλά και μόνο με την επίκληση του ονόματος του Θεού να διαλύει κάθε πειρασμό. Γι’ αυτό λοιπόν αδελφοί μου… μη φοβάστε! Τίποτα μην σας φοβίζει. Μη φοβάστε αυτό που δεν γνωρίζετε! Μη φοβάστε αυτό που μοιάζει σκοτεινό και ξένο. Ζει Κύριος ο Θεός και έχει την δύναμη να κατατροπώνει κάθε πειρασμική ενέργεια, κάθε δική μας ανασφάλεια!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων