21/05/2020 21/05/2020 Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε με ιεροπρέπεια και μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας απευθύνθηκε στους πιστούς που βρίσκονταν εντός και εκτός του Ιερού Ναού: «η...
21 Μαΐου, 2020 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2020 - 22:02

Ο Μέγας Κωνσταντίνος καθίσταται ο Γενάρχης της Ρωμηοσύνης

Διαδώστε:
Ο Μέγας Κωνσταντίνος καθίσταται ο Γενάρχης της Ρωμηοσύνης

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε με ιεροπρέπεια και μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας απευθύνθηκε στους πιστούς που βρίσκονταν εντός και εκτός του Ιερού Ναού: «η αναστάσιμη εντολή δίνεται δια χειλέων Ιησού Χριστού «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη…». Ο Κύριος αποστέλλει του αποστόλους Του να ευαγγελιστούν το λόγο της σωτηρίας και συγχρόνως τους προειδοποιεί: τους περιμένουν θλίψεις, ο ειδωλολατρικός κόσμος στον οποίο αποστέλλονται να κηρύξουν θα απορρίψει με πρωτοφανή σκληρότητα το Ευαγγέλιο και Εκείνους, ό,τι εκλεκτότερο είχε ο κόσμος εκείνη την εποχή, θα τους οδηγήσει στο μαρτύριο, στο θάνατο. Πραγματικά, ρέει άφθονο το αίμα των μαρτύρων, έως ότου η Πρόνοια του Θεού εμφανίζει το πρόσωπο του άνακτος Κωνσταντίνου. Ο Βασιλεύς μένει στην ιστορία της Εκκλησίας με την επωνυμία ισαπόστολος. Ο χαρισματικός Μέγας Κωνσταντινος καθίσταται ο Γενάρχης της ρωμηοσύνης. Με τη δικές του ενέργειες ένας καινούργιος πολιτισμός γεννιέται: ο Ελληνοχριστιανικός. Δίπλα του στέκει σεμνή, ταπεινή η βασιλομήτωρ Ελένη, η οποία με τη διακονία της στο χώρο της Εκκλησίας εγκαινιάζει το θεσμό των διακονισσών. Ο Θεός τιμά την προσφορά της στην Εκκλησία Του: αξιώνεται να ζήσει την εύρεση του Τιμίου Σταυρού!».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Ανήμερα, Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, της γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Τη διακονία του λόγου είχε ο π.Στυλιανός Αναστασόπουλος.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων