02/07/2020 02/07/2020 Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός χθες το πρωί (1ης Ιουλίου ε.ε.), κατά την πανήγυρη του Ιερού Ναού, παρουσία του Διοικητού του Νοσοκομείου, Χρήστου Καπετανίδη και του Διευθυντού του Στρατιωτικού Νοσοκομείου της πόλεως, Ευαγγέλου Μουταφτσή, του πρώην Δημάρχου Διδυμοτείχου, Παρασκευά Πατσουρίδη, και του...
02 Ιουλίου, 2020 - 16:54
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2020 - 16:32

Σε τρεις ενορίες Αγίων Αναργύρων ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
Σε τρεις ενορίες Αγίων Αναργύρων ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός χθες το πρωί (1ης Ιουλίου ε.ε.), κατά την πανήγυρη του Ιερού Ναού, παρουσία του Διοικητού του Νοσοκομείου, Χρήστου Καπετανίδη και του Διευθυντού του Στρατιωτικού Νοσοκομείου της πόλεως, Ευαγγέλου Μουταφτσή, του πρώην Δημάρχου Διδυμοτείχου, Παρασκευά Πατσουρίδη, και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Διδυμοτείχου, Χρήστου Γκρέμου.

Για το ήθος των Αγίων Αναργύρων και τις αρετές τους ομίλησε ο Αρχιμ. Γρηγόριος Λιόλιος. Ο Σεβασμιώτατος προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας συνεχάρη τους νέους Διοικητές των νοσηλευτικών καθιδρυμάτων επί τη αναλήψει των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε επιτυχία στο έργο τους. Ευχαρίστησε επίσης το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό τους για την προσφορά και την διακονία τους. Τέλος, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση σε όσους βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου και καλή υπομονή σε όσους τους συνοδεύουν.

Το εσπέρας της προηγουμένης, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων του παραμεθόριου και μικρού σε πληθυσμό οικισμού του Κριού, του τέως Δήμου Τριγώνου, παρουσία του Διοικητού του 21ου Συντάγματος Συνταγματάρχου Ιωάννου Παρασκευοπούλου και λιγοστών προσκυνητών.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου στον επ’ ονόματι των Αγίων Αναργύρων αφιερωμένο Ευκτήριο Οίκο του Επισκοπείου Σουφλίου και ομίλησε επί του συναφούς χωρίου της Καθολικής Επιστολής Ιακώβου, που αφορά στην παράδοση του ιερού μυστηρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων