04/02/2021 04/02/2021 Tην στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ιδίου προσωπικά, στην πολύχρονη προσπάθεια που κάνει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού του πολιούχου Πύργου Αγ. Χαραλάμπους, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημ. Νικολακόπουλος, στο Σεβ. Μητροπολίτη κ. Γερμανό. Στη διάρκειας συνάντησης που είχαν ο Μητροπολίτης Ηλείας και...
04 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:51
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2021 - 22:54

Συνάντηση του Μητροπολίτου Ηλείας με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος

Διαδώστε:
Συνάντηση του Μητροπολίτου Ηλείας με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος

Tην στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ιδίου προσωπικά, στην πολύχρονη προσπάθεια που κάνει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού του πολιούχου Πύργου Αγ. Χαραλάμπους, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημ. Νικολακόπουλος, στο Σεβ. Μητροπολίτη κ. Γερμανό.

Στη διάρκειας συνάντησης που είχαν ο Μητροπολίτης Ηλείας και ο κ. Νικολακόπουλος, τέθηκαν και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις Μονές και το θρησκευτικό τουρισμό, καθώς και τη στήριξη άπορων και άλλων μειονεκτικών κοινωνικών ομάδων, τη συγκεκριμένη πολύ δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας.

Στη συζήτηση που διήρκεσε αρκετή ώρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος χαρακτήρισε ως πολύ θετική την πρόσφατη εξέλιξη, με την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, για το χώρο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή του Ι. Ν. του Αγ. Χαραλάμπους, πλησίον του κόμβου της Φιλοθέης.

Συγχρόνως ανέφερε ότι από την πλευρά του υπάρχει έμπρακτη συμπαράσταση προς την Ι.Μ. Ηλείας, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να υπάρξει η οριστική έγκριση των διαδικασιών, με την τελική δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που έτρεξαν οι διαδικασίες από το Δήμο και σαν Περιφέρεια δηλώνουμε παρόντες και θα βοηθήσουμε στα μέγιστα για να προχωρήσει άμεσα, αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την πόλη του Πύργου, αλλά και συνολικά για την χριστιανική κοινότητα. Από εδώ και πέρα η προσπάθειά μας θα επικεντρωθεί ώστε να τελειώσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες όσο το δυνατόν συντομότερα και να λάβει επιτέλους το έργο αυτό σάρκα και οστά» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Δημ. Νικολακόπουλος.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ patrisnews.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων