09/11/2023 09/11/2023 Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, εορτάστηκε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και συγκεκριμένα στους δύο πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της πόλεως της Κηφισιάς. Κατ’ αρχάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου...
09 Νοεμβρίου, 2023 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 - 16:25

Ι.Μ. Κηφισίας: Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και Χειροτονία νέου Διακόνου

Διαδώστε:
Ι.Μ. Κηφισίας: Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και Χειροτονία νέου Διακόνου

Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, εορτάστηκε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και συγκεκριμένα στους δύο πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της πόλεως της Κηφισιάς.

Κατ’ αρχάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου & Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Άνω Κηφισιάς, συνεπικουρούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς, Εκάλης – Νέας Ερυθραίας, ιερείς της περιοχής και τον εορτάζοντα διάκονό του π. Νεκτάριο Χονδρογιάννη.

Προ της Απολύσεως ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Πανοσ. Αρχιμ. π. Πορφύριος Φραγκάκος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στο τιμώμενο πρόσωπο του Αγίου Νεκταρίου, εστιάζοντας στις μαρτυρίες και τα σημεία της Αγιότητός του.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κάτω Κηφισιάς, πλαισιούμενος από τους Ιεροκήρυκες Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγαθάγγελο Κόκλα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, και Πανοσ. Αρχιμ. π. Πορφύριο Φραγκάκο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεώς μας Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστο Κυριακόπουλο, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Εκάλης, Αμαρουσίου και ιερείς από πολλές περιοχές της Ελλάδος.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του κ. Παναγιώτου Μανδρούκα, εγγάμου, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Στο χειροτονητήριο λόγο του ο π. Παναγιώτης ευχαρίστησε όλους όσους διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο μέχρι την σημερινή μεγάλη ημέρα, με πρώτο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Κύριλλο. Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του, νουθέτησε πνευματικά τον χειροτονούμενο, αφορμόμενος από τους περί Ιερωσύνης Λόγους του τιμωμένου σήμερα Αγίου Νεκταρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων