01/10/2023 18/12/2023 Τη Σύναξη του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου τίμησε και εφέτος η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Θωμά Αμαρουσίου, όπου βρίσκεται Ιερό Προσκυνητάριο με το αντίγραφο της περιπτύστου Ιεράς Εικόνος. Το απόγευμα της παραμονής, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Αναστάσιμος Εσπερινός χοροστατούντος του...
01 Οκτωβρίου, 2023 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2023 - 0:20

Παηγυρικός Εσπερινός Συνάξεως Παναγίας Γοργοϋπηκόου στο Μαρούσι

Διαδώστε:
Παηγυρικός Εσπερινός Συνάξεως Παναγίας Γοργοϋπηκόου στο Μαρούσι

Τη Σύναξη του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου τίμησε και εφέτος η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Θωμά Αμαρουσίου, όπου βρίσκεται Ιερό Προσκυνητάριο με το αντίγραφο της περιπτύστου Ιεράς Εικόνος.

Το απόγευμα της παραμονής, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Αναστάσιμος Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, συμπαραστατουμένου υπό των εφημερίων του Ιερού Ναού και του Διακόνου του.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος κήρυξε το Θείο λόγο αναφερόμενος στις θαυματουργούς εικόνες του Θεομητροβαδίστου Άθωνος, εστιάζοντας στη τιμωμένη Παναγία την Γοργοϋπήκοο και υπενθυμίζοντας το ρόλο της Υπεραγίας Θεοτόκου στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων