23/03/2023 23/03/2023 Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση επικοινωνίας μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και μαθητών της δευτέρας τάξεως του Γενικού Λυκείου Νέας Ερυθραίας, παρουσία του Λυκειάρχου κ. Παναγιώτη Σπυθουράκη, του Θεολόγου κ. Ιωάννου Αθανασοπούλου και συνοδών καθηγητών. Ήταν επίσης παρόντες ο Εφημέριος του Ιερού...
23 Μαρτίου, 2023 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2023 - 20:17

Συνάντηση του Μητροπολίτη Κηφισίας με μαθητές Λυκείου από τη Νέα Ερυθραία

Διαδώστε:
Συνάντηση του Μητροπολίτη Κηφισίας με μαθητές Λυκείου από τη Νέα Ερυθραία

Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση επικοινωνίας μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και μαθητών της δευτέρας τάξεως του Γενικού Λυκείου Νέας Ερυθραίας, παρουσία του Λυκειάρχου κ. Παναγιώτη Σπυθουράκη, του Θεολόγου κ. Ιωάννου Αθανασοπούλου και συνοδών καθηγητών.

Ήταν επίσης παρόντες ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωστής, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Πρωτοπρεσβύτερος Χαραλάμπης Θεοδώσης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελος Αυλίτης.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές και εξέφρασε την χαρά του για την ευκαιρία της επικοινωνίας.

Ξεκίνησε την ομιλία του αναλύοντας τα λόγια του Μ. Αθανασίου ότι δεν είναι αίτιος του κακού ο Θεός.

Αναφέρθηκε στο γεγονός της παρακοής και πτώσεως του ανθρώπου όπως αυτό χαρακτηριστικά περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη. Παρουσίασε τον «σπερματικό λόγο» σαν προετοιμασία του κόσμου για την έλευση του Σωτήρα Χριστού στη γη.

Έκανε εκτενή αναφορά στα λόγια του Ευαγγελιστού της αγάπης Ιωάννου για την αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον, την παραβολή του καλού Σαμαρείτου και την παραβολή της μελλούσης Κρίσεως. Τέλος αναφέρθηκε στον ύμνο της αγάπης από την Α΄προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου.

Προέτρεψε όλους να ζητήσουν μια προσωπική και καρδιακή σχέση με τον Χριστό, σχέση η οποία πρέπει να διδάσκεται, αλλά ποτέ δεν επιβάλλεται και η οποία χαρίζει ηρεμία και γαλήνη στην ψυχή του ανθρώπου.

Ακολούθησε σειρά ερωτήσεων πάνω σε διάφορα θέματα και ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις κατάλληλες τεκμηριωμένες απαντήσεις. Κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία λέει πάντοτε προς όλους την αλήθεια και ο καθένας είναι ελεύθερος να την δεχθεί ή να την απορρίψει, αναλαμβάνοντας και το ανάλογο κόστος της επιλογής του.

Κέρασμα στα παιδιά προσέφεραν οι κυρίες του Τ.Ε.Δ του Ναού, ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους μία ευλογία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε εντός του Ιερού Ναού όπου η χορωδία του Λυκείου έψαλλε μπροστά στην εικόνα της Θεοτόκου τον γνωστό Ύμνο του Αγίου Νεκταρίου: «Αγνή Παρθένε Δέσποινα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων