28/12/2018 28/12/2018 “Ο στόχος είτε ήταν η εκκλησία, είτε οποιοσδήποτε άλλος, ήταν πάντως ο άνθρωπος διότι και στην εκκλησία εισέρχονται άνθρωποι για να προσευχηθούν, αλλά και από την εκκλησία περνούν άνθρωποι για να πάνε στον προορισμό τους”, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης και πρόσθεσε: ”Η πράξη είναι καταδικαστέα διότι το ζητούμενο σε αυτές τις...
28 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2018 - 13:19

Μητρ. Λαγκαδά: Στόχος της επίθεσης ο άνθρωπος

Διαδώστε:
Μητρ. Λαγκαδά: Στόχος της επίθεσης ο άνθρωπος

“Ο στόχος είτε ήταν η εκκλησία, είτε οποιοσδήποτε άλλος, ήταν πάντως ο άνθρωπος διότι και στην εκκλησία εισέρχονται άνθρωποι για να προσευχηθούν, αλλά και από την εκκλησία περνούν άνθρωποι για να πάνε στον προορισμό τους”, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης και πρόσθεσε: ”Η πράξη είναι καταδικαστέα διότι το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να πληγεί και η εμπιστοσύνη των ανθρώπων αλλά και από την άλλη πλευρά να υπάρξει και συνέπεια, όπως ο θάνατος ή ο τραυματισμός”

Ερωτηθείς αν η επίθεση μπορεί να σχετίζεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών ή τις προωθούμενες αλλαγές στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας απάντησε: ”Ίσως να παίζουν και τα θέματα αυτά κάποιο ρόλο, αλλά και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να γνωρίζουν οι όποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις παράνομες και τρομοκρατικές εκδηλώσεις ότι με αυτό τον τρόπο δεν συνεισφέρουν θετικά σε τίποτε. Διότι η Εκκλησία ούτε πολιτικοποιεί τον λόγο της, ούτε έρχεται να δημιουργήσει ένα μέτωπο αντιπαράθεσης είτε με την κυβέρνηση, είτε με την αντιπολίτευση. Η Εκκλησία πάντοτε εκφράζει έναν λόγο συνοχής”.

Τέλος, σχολιάζοντας την επιστολής των 22 Ιεραρχών της Μακεδονίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών είπε : ”Ο σκοπός αυτής της επιστολής είναι να επικαιροποιήσει τις υπάρχουσες εξελίξεις και να υπομνήσει τους υφισταμένους κινδύνους. Πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή αντιμετώπιση του περιεχομένου της Συμφωνίας, διότι την ίδια ώρα που υπεγράφη, την ίδια ώρα αναιρέθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων το ίδιο το περιεχόμενο”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων