13/09/2020 13/09/2020 Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται παράλληλα και η ανάμνηση των Εγκαινίων του πανίερου Ναού της Αναστάσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε εις τον περικαλλή ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της κωμοπόλεως των Λαγυνών, πλαισιούμενος υπό Ιερέων και Διακόνων της...
13 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2020 - 13:24

Κυριακή προ της Υψώσεως στην κωμόπολη των Λαγυνών

Διαδώστε:
Κυριακή προ της Υψώσεως στην κωμόπολη των Λαγυνών

Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται παράλληλα και η ανάμνηση των Εγκαινίων του πανίερου Ναού της Αναστάσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε εις τον περικαλλή ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της κωμοπόλεως των Λαγυνών, πλαισιούμενος υπό Ιερέων και Διακόνων της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 

Την Διακονία του Κυριακάτικου Θείου Λόγου, υπούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. και Ιεροκήρυκάς της Μητροπόλεως Λαγκαδά, π. Νικόδημος Σκρέττας, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος και αναφέρθηκε στην σημασία του Τιμίου Σταυρού υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ότι «η αγάπη του Θεού είναι εκστατική, δημιουργεί και αναδημιουργεί τον κόσμο, στέλνοντας τον αγαπητό Του Υιό, να γίνει Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου. Αλλά και ο άνθρωπος μπορεί, αντιδίδοντας στον Θεό αυτή την μεγάλη ευεργεσία, να βγει του εαυτού του με την Πίστη, διότι η Πίστη είναι εξακτική, είναι η έκτη αίσθηση που μέσα από αυτήν μπορεί να νικήσει τον ίδιο του τον εαυτό, να ανοίξει την Αιώνιο Βασιλεία και να συντρίψει το κακό και την αμαρτία».

»Εκείνο που τονίζει ο Κύριος, είναι ότι ο δρόμος προς την Σωτηρία δεν μπορεί να ανοίξει, πάρα μόνο από μέσα από την Πίστη του ανθρώπου. Θα πρέπει να υπάρχει ανταπόκριση στην απέραντη αγάπη του Θεού και ταύτιση μέσα στον Σταυρό του Ιησού, ο οποίος και αποτελεί σύμβολο της σταυρώσεως των αμαρτιών του καθενός».
Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, στην σύντομη προσλαλιά σημείωσε ότι «το μήνυμα του Σταυρού, είναι μήνυμα αγάπης που μας καλεί όλους μας να ζήσουμε συστρατευόμενοι, νεκρώνοντας τα πάθη και βιώνοντας την Καινή Κτίση και την καινούργια ζωή που μας χαρίζει ο Κύριος».
»Θα πρέπει να ακολουθούμε τα βήματα του Ευαγγελίου Ιησού Χριστού, ιδίως σήμερα όπου ζούμε σε μία εποχή που ακούμε τόσες θέσεις και απόψεις, που τις περισσότερες φορές είναι εναντίον ακόμα και του ίδιου του ανθρώπου».

»Ο Τίμιος Σταυρός είναι Όπλο Ειρήνης και αήττητο τρόπαιο, και με Αυτόν μπορούμε να δώσουμε τους αγώνες μας και να νικήσουμε τους όποιους πειρασμούς και τα όποια προβλήματα υπάρχουν, είτε σε κοινωνικό επίπεδο είτε σε εθνικό. Χρειάζεται πίστη, υπευθυνότητα και να είμαστε ενωμένοι για το κοινό καλό, ώστε όλοι και με την βοήθεια του Θεού, να ξεπεράσουμε, όλες αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε».

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων