21/05/2021 21/05/2021 Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και την λαμπρότητα της Πασχαλίου περιόδου εορτάστηκε στο ακριτικό Καστελλόριζο εν πληθούση Εκκλησία και με τα εν ισχύι υγειονομικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, η ιερά μνήμη των πολιούχων του Αγίων, Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις είχαν ως επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα επ’...
21 Μαΐου, 2021 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2021 - 14:18

Καστελλόριζο: Στη Ρω πριν την πανήγυρη στον Μητροπολιτικό

Διαδώστε:
Καστελλόριζο: Στη Ρω πριν την πανήγυρη στον Μητροπολιτικό

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και την λαμπρότητα της Πασχαλίου περιόδου εορτάστηκε στο ακριτικό Καστελλόριζο εν πληθούση Εκκλησία και με τα εν ισχύι υγειονομικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, η ιερά μνήμη των πολιούχων του Αγίων, Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις είχαν ως επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα επ’ ονόματι των Αγίων, τρισυπόστατο, ευμεγέθη και περίλαμπρο Μητροπολιτικό Ναό του Νησιού, η πρόσοψη του οποίου δια την περίσταση, κατεκοσμείτο από την, τεραστίων διαστάσεων, γαλανόλευκη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να προστή της Ιεράς Πανηγύρεως, μετέβη εχθές παραμονή της εορτής στο ακριτικό νησί, συνοδευόμενος από τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό και τους εκ Ρόδου Ιεροψάλτες κ. Παναγιώτη Μανουσάκη, κ. Τσαμπίκο Παπαλέξη και τον Ιατρό κ. Κομνηνό Κουτλινό, οι οποίοι διηκόνησαν μελιρρύτως το ι. Αναλόγιο λαμπρύνοντες έτι περισσότερο την εορτή.

Το απόγευμα της Πέμπτης 20ης Μαΐου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του πανηγυρίζοντος Μητροπολιτικού Ναού π. Γεώργιο Μαλτέζο, τον Εφημέριο της ετέρας Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Πηγαδιού, π. Χρήστο Συμεωνίδη και τον προαναφερόμενο Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Σήμερα κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβ. Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία συλλειτουργούντων των ως άνω κληρικών. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι τοπικές Αρχές με την συμμετοχή του Δημάρχου Μεγίστης κ. Γεωργίου Σαμψάκου και των λοιπών Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Καλλίστου Διακογεωργίου, εκπροσώπων του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, καθώς και οι Εκπαιδευτικοί μαζί με τους Μαθητές της Νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στην ζωή και το ανεκτίμητο έργο του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο οποίος διακρίθηκε όχι μόνο σε έργα πολιτικής και διοικητικής συνέσεως, στρατιωτικής δεξιοτεχνίας, φρονήσεως και ανδρείας, αλλά και σε έργα πραγματικά μεγάλα, στερεώσεως του μέχρι τότε διωκομένου Χριστιανισμού και ενισχύσεως της Εκκλησίας.

Επιπροσθέτως αναφέρουμε, ότι ο Σεβασμιώτατος την παραμονή της εορτής, άμα τη αφίξει του, επισκέφθηκε την νησίδα Ρω, όπου στον εκεί Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου τέλεσε Δέηση υπέρ υγείας του Προέδρου κ. Αντωνίου Γιαννικουρή και των Μελών του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, με την ευκαιρία της εκ μέρους αυτών δωρεάς ευμεγέθους Ι. Εικόνος του Αγίου Γεωργίου, η οποία τοποθετήθη στην κενή θέση του τέμπλου του Παρεκκλησίου. Ευθύς μετά μετέβη στον παρακείμενο τάφο της μακαριστής Δέσποινας Αχλαδιώτη, της γνωστής «Κυράς της Ρω», όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτής, ενώ ακολούθως συνάντησε τους ατρόμητους στρατιώτες του εκεί Στρατιωτικού φυλακίου, ευχόμενος εις αυτούς καλή δύναμη και σθένος εις την εκτέλεση της υψηλής εθνικής αποστολής τους.

Ακολουθεί φωτογραφικό λεύκωμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων