17/08/2023 18/08/2023 Ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος ζητά από τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων ή και εργαζόμενους σε Ιερούς Ναούς που επιθυμούν να κατέλθουν ως υποψήφιοι να υποβάλλουν την παραίτησή τους. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος σε σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα, «εμείς ως Εκκλησία οφείλουμε να...
17 Αυγούστου, 2023 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2023 - 6:23

Φρένο από τον Μητροπολίτη Τρίκκης σε επιτρόπους, ψάλτες και νεωκόρους που κατεβαίνουν στις εκλογές

Διαδώστε:
Φρένο από τον Μητροπολίτη Τρίκκης σε επιτρόπους, ψάλτες και νεωκόρους που κατεβαίνουν στις εκλογές

Ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος ζητά από τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων ή και εργαζόμενους σε Ιερούς Ναούς που επιθυμούν να κατέλθουν ως υποψήφιοι να υποβάλλουν την παραίτησή τους.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος σε σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα, «εμείς ως Εκκλησία οφείλουμε να διατηρήσουμε απόσταση από κάθε είδους ανάμειξη στις εκλογικές εξελίξεις».

Αναλυτικά το Εγκύκλιο Σημείωμα αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί μου πατέρες,

Εξ όσων πληροφορούμαι, πολλοί εκ των συνεργατών Σας και Μέλη Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, επιθυμούν να κατέλθουν ως υποψήφιοι Σύμβουλοι στις Επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές. Είναι παρήγορο που στις ημέρες ιδιοτέλειας που διανύουμε υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς. Όμως, Σας γνωρίζω ότι εμείς ως Εκκλησία οφείλουμε να διατηρήσουμε απόσταση από κάθε είδους ανάμειξη στις εκλογικές εξελίξεις.

Γι’ αυτόν τον λόγο, παρακαλώ όσοι εκ των συνεργατών Σας κατέλθουν υποψήφιοι στις Δημοτικές ή Περιφερειακές εκλογές και αποτελούν Μέλη Εκκλησιαστικών Συμβουλίων ή και Εργαζόμενοι στον Ιερό Ναό ( Νεοκώροι, Ιεροψάλτες κ.λπ.) να υποβάλλουν την παραίτησή τους στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Σας Ναού και έπειτα με ευθύνη Σας να την διαβιβάσετε προς την Ιερά Μητρόπολη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων