17/06/2020 17/06/2020 Βρυξέλλες – Η Ορθόδοξος Επισκοπική Συνέλευσις της Μπενελούξ (CEOB) συνήλθε για δεκάτη εννάτη φορά στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Avenue Charbo 71, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου (Οικουμενικόν Πατριαρχείον) και με την συμμετοχήν των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ (Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς...
17 Ιουνίου, 2020 - 19:07
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2020 - 19:30

Τα μέτρα από τις Κυβερνήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης

Διαδώστε:
Τα μέτρα από τις Κυβερνήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης

Βρυξέλλες – Η Ορθόδοξος Επισκοπική Συνέλευσις της Μπενελούξ (CEOB) συνήλθε για δεκάτη εννάτη φορά στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Avenue Charbo 71, την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου (Οικουμενικόν Πατριαρχείον) και με την συμμετοχήν των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ (Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου), Neamts κ. Μάρκου (Πατριαρχείον Ρουμανίας) και κ. Δοσιθέου (Πατριαρχείον Γεωργίας).

Στην αρχή της συνεδριάσεως ο πρόεδρος και οι άλλοι αρχιερείς-μέλη της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως της Μπενελούξ υποδέχθηκαν με χαρά τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ ως νέο μέλος, εκφράζοντας τις ευχές τους.

 

 

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας έδωσε στους άλλους ιεράρχες πληροφορίες και νέα που αφορούν τη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις τρεις χώρες της Μπενελουξ. Τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και οι επιπτώσεις τους στη λατρευτική ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των πληροφοριών και των απόψεων που αντάλλαξαν οι επίσκοποι κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδριάσεως. Οι επίσκοποι συζήτησαν κυρίως τις διάφορες κυβερνητικές οδηγίες για την περίοδο αυτή της υγειονομικής κρίσεως.

 

 

 

Επίσης οι ιεράρχες ενημερώθηκαν σχετικά με την νέα διάταξη που ετοιμάζεται στην περιοχή των Βρυξελλών και αφορά στη διαχείριση των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Ενημερώθηκαν επίσης και για τη συνάντηση που υπήρχε με την κυβέρνηση της Φλάνδρας αναφορικά με τις αιτήσεις αναγνωρίσεως νέων ενοριών.

 

 

Εξετάσθηκαν επίσης οι τροποποιήσεις, λόγω του COVID-19, στην πραγματοποίηση των παραδοσιακών δοξολογιών και εορταστικών εκδηλώσεων για τις Εθνικές Εορτές του Βελγίου και του Λουξεμβούργου. Οι επίσκοποι εξέτασαν την πρόταση να τελείται κάθε χρονιά από το έτος 2021 κι έπειτα, με σύναξη όλων των Ορθοδόξων κοινοτήτων των Βρυξελλών, μία Κυριακή κοντά στην ημερομηνία της Εθνικής Επετείου του Βελγίου, Επίσημη Δοξολογία, όπως συμβαίνει ήδη κατά την Εθνική Εορτή της χώρας στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου.

Αποφασίσθηκε η προσκυνηματική εκδρομή στη Γεωργία να γίνει κατά τον Μάιο του 2021.

 

 

Η παρουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ολλανδία καθώς και η μεταφορά του Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας «Άγιος Ειρηναίος» από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ σε αυτό του Nijmegen απασχόλησε επίσης τους επισκόπους.

Οι ιεράρχες αντάλλαξαν χρήσιμες πληροφορίες και ειδήσεις από τη ζωή και τη δραστηριότητα των διαφόρων ορθοδόξων παρουσιών στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και στο Λουξεμβούργο.

 

 

Η επόμενη συνεδρίαση της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως της Μπενελούξ καθορίσθηκε να γίνει στις 17 Νοεμβρίου 2020.

Η Ορθόδοξος Επισκοπική Συνέλευσις δημιουργήθηκε κατόπιν αποφάσεως της 4ης Πανορθοδόξου Προσυνοδικής Διασκέψεως η οποία είχε συγκληθεί στο Chambésy (Γενεύη) τον Ιούνιο του 2009.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων