06/06/2023 06/06/2023 Η Ορθόδοξος Επισκοπική Συνέλευση της Μπενελούξ (CEOB) συνεκλήθη κατά την 26ην συνεδρίασίν της, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου, στις Βρυξέλλες, σήμερα  υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρου. Συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δούβνης κ. Ιωάννης (Αρχιεπισκοπή Ενοριών Ρωσσικής Παραδόσεως στην Δυτική Ευρώπη-Πατριαρχείο Μόσχας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νέαμτς κ. Μάρκος,...
06 Ιουνίου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 19:01

Ανακοινωθέν της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνέλευσης της Μπενελούξ 

Διαδώστε:
Ανακοινωθέν της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνέλευσης της Μπενελούξ 

Η Ορθόδοξος Επισκοπική Συνέλευση της Μπενελούξ (CEOB) συνεκλήθη κατά την 26ην συνεδρίασίν της, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου, στις Βρυξέλλες, σήμερα  υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρου.

Συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δούβνης κ. Ιωάννης (Αρχιεπισκοπή Ενοριών Ρωσσικής Παραδόσεως στην Δυτική Ευρώπη-Πατριαρχείο Μόσχας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νέαμτς κ. Μάρκος, εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ (Πατριαρχείον Ρουμανίας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Δοσίθεος (ΠατριαρχείονΓεωργίας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αντώνιος (Πατριαρχείον Βουλγαρίας) και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, Βοηθός Επίσκοπος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου.

Οι Επίσκοποι προσευχήθησαν διά την ανάπαυσιν της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου πρώηνΒελγίου κυρού Παντελεήμονος , ο οποίος εκοιμήθη την 24ην Ιανουαρίου 2023 και που διετέλεσενπρόεδρος της Επισκοπικής Συνέλευσης της Μπενελούξ από της συστάσεώς της το 2010 έως και το2013.

Περιέγραψαν το Προσκύνημα των μελών της Επισκοπικής Συνέλευσης της Μπενελούξ στην Γεωργία, εμοιράσθησαν τας εντυπώσεις και τας εμπειρίας των από την προσκυνηματικήν αυτήν εκδρομή αλλά και από την συνάντησίν των μετά του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Γεωργίας κ. Ηλιού.

Οι επίσκοποι αντήλλαξαν απόψεις διά τα προβλήματα και τας προοπτικάς σχετικώς ως προς τήναναγνώρισιν των Ορθοδόξων ενοριών εις το Βέλγιον. Η Φλάνδρα ήρχισεν εκ νέου τας αναγνωρίσειςτών ενοριών.

Επληροφορήθησαν περί των εξελίξεων της παρουσίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας εις την Ολλανδίαν και διά τας εκκλησιαστικάς θερινάς κατασκηνώσεις νέων που λειτουργούν εκεί και που εφέτος θα πραγματοποιηθούν από 23 έως και 29 Ιουλίου 2023 εις Hoge Rielen (Βέλγιον).

Συνεζήτησαν επίσης διά τας προσπαθείας που γίνονται διά την διαφύλαξιν της διδασκαλίας τώνθρησκευτικών εις την Βαλλονίαν όπου φαίνεται να αντιμετωπίζη δυσκολίας και απηύθηναν έκκλησινδιά υποψηφίους διδάσκοντες κατόπιν αιτήσεώς των εις την Διοίκησιν της Ορθοδόξου Εκκλησίας εις τόΒέλγιον.

Οι επίσκοποι ενημερώθησαν επίσης για τις αλλαγές και το καθεστώς στην υπηρεσία ποιμαντικής φροντίδας των φυλακών στο Βέλγιον και κάνουν επίσης έκκληση για υποψηφίους.

Ανεφέρθησαν στην σημασία των διορθοδόξων συλλειτούργων κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσαρακοστής σε τρεις χώρες της Μπενελούξ, και σε άλλες περιπτώσεις, ως ισχυρό σημείο της ενότητας της πίστης της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τα τρέχοντα προβλήματα.

Οι επίσκοποι, τέλος, αντήλλαξαν πληροφορίας και νέα από τας αντιστοίχους επισκοπάς των.

Η επομένη συνεδρίασις της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως της Μπενελούξ προβλέπεται διά την 6ην Νοεμβρίου 2023.

Η Ορθόδοξος Επισκοπική Συνέλευση της Μπενελούξ δημιουργήθηκε κατόπιν της απφασης της 4ης Προσυνοδικής Διάσκεψης που συνεκλήθη στο Chambésy (Γενεύη) τον Ιούνιο του 2009.

 

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων