16/07/2022 16/07/2022 Την αναβολή της εις Επίσκοπον χειροτονίας του Εψηφισμένου Επισκόπου Νικοπόλεως κ. Αλεξάνδρου (Μπέλια) του Σλαβικού Ορθόδοξου Βικαριάτου, η οποία είχε προγραμματιστεί για το τέλος Ιουλίου στη Φλόριδα, αποφάσισε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής σύμφωνα με ανακοίνωσή της.  Με πνεύμα προσεκτικής ευθύνης για τη διατήρηση της Ορθόδοξης Χριστιανικής ενότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η χειροτονία του εκλεγμένου...
16 Ιουλίου, 2022 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2022 - 9:02

Αναβάλλεται η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Νικοπόλεως

Διαδώστε:
Αναβάλλεται η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Νικοπόλεως

Την αναβολή της εις Επίσκοπον χειροτονίας του Εψηφισμένου Επισκόπου Νικοπόλεως κ. Αλεξάνδρου (Μπέλια) του Σλαβικού Ορθόδοξου Βικαριάτου, η οποία είχε προγραμματιστεί για το τέλος Ιουλίου στη Φλόριδα, αποφάσισε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής σύμφωνα με ανακοίνωσή της. 

Με πνεύμα προσεκτικής ευθύνης για τη διατήρηση της Ορθόδοξης Χριστιανικής ενότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η χειροτονία του εκλεγμένου Επισκόπου Νικοπόλεως Αλεξάνδρου αναβάλλεται μέχρι να υπάρξει συναίνεση και ομοφωνία”, αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και προσθέτει: “Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δεσμεύεται να συμμετάσχει σε ανοιχτό διάλογο αδελφικής αγάπης και κατανόησης με τους υπόλοιπους επικεφαλής δικαιοδοσιών της Συνέλευσης Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ ενώ ταυτόχρονα είναι αποφασισμένος να δώσει προτεραιότητα στην εποικοδομητική συνεργασία”.

Η Συνέλευση Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ με επιστολές της προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, επαναλαμβάνει αποφασιστικά ότι θα διακόψει την ευχαριστιακή κοινωνία μαζί του και κατ’ ακολουθία με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, εάν προχωρήσει στη χειροτονία σε Επίσκοπο του Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρου Μπέλια , Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου του Σλαβικού Ορθόδοξου Βικαριάτου.  Η Συνέλευση των Επισκόπων προβάλλει αιτιάσεις κανονικής, αλλά και άλλης φύσεως για τον ήδη εψηφισμένο Επίσκοπο.

“Η Συνέλευση των Επισκόπων είναι ένας μοναδικός χώρος όπου όλες οι Ορθόδοξες Χριστιανικές δικαιοδοσίες συμμετέχουν στην οικοδομή του Σώματος του Χριστού στην Αμερική μέσω διαλόγου, ανάπτυξης, κοινού προγράμματος και εορτασμού. Όπως διακήρυξε ο Άγιος Παύλος: “ἓν σῶμα καὶ ἓν Πνεῦμα, καθὼς καὶ ἐκλήθητε ἐν μιᾷ ἐλπίδι τῆς κλήσεως ὑμῶν· εἷς Κύριος, μία πίστις, ἓν βάπτισμα·εἷς Θεὸς καὶ πατὴρ πάντων, ὁ ἐπὶ πάντων, καὶ διὰ πάντων, καὶ ἐν πᾶσιν ἡμῖν. (Εφεσίους 4:4-6)”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είναι πρόεδρος της Συνέλευσης Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων