28/02/2020 28/02/2020 “Η πραγματική αγάπη δεν επιβάλλεται αλλά προσφέρεται ελεύθερα. Αυτή η φαινομενική απαγόρευση είναι στην πραγματικότητα πρόσκληση για τους πρωτόπλαστους, αλλά και για όλους εμάς, να γίνουμε πραγματικά ελεύθεροι” αναφέρει μεταξύ άλλων στην Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιο για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή Σήμερα, αρχίζει...
28 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2020 - 12:20

“Η πραγματική αγάπη δεν επιβάλλεται, προσφέρεται ελεύθερα”

Διαδώστε:
“Η πραγματική αγάπη δεν επιβάλλεται, προσφέρεται ελεύθερα”

“Η πραγματική αγάπη δεν επιβάλλεται αλλά προσφέρεται ελεύθερα. Αυτή η φαινομενική απαγόρευση είναι στην πραγματικότητα πρόσκληση για τους πρωτόπλαστους, αλλά και για όλους εμάς, να γίνουμε πραγματικά ελεύθεροι” αναφέρει μεταξύ άλλων στην Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιο για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Σήμερα, αρχίζει η Αγία Τεσσαρακοστή. Σήμερα, ξεκινούμε το πνευματικό μας ταξίδι που θα μας οδηγήσει στα Άγια Πάθη και την χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Έφτασε η ώρα για περισσότερη συγκέντρωση και μεγαλύτερη πνευματική εγρήγορση. Καλούμαστε να ασκηθούμε στην αποχή από κάποιες τροφές, στην ενίσχυση των φιλανθρωπικών δράσεων, στην αυτογνωσία και την κατανόηση των πραγματικών αξιών της ζωής.
Η τελευταία Κυριακή πριν από τη Νηστεία είναι αφιερωμένη στην αφήγηση της Πτώσεως των Πρωτοπλάστων, του Αδάμ και της Εύας. Εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο γιατί δοκίμασαν από το «Δέντρο της γνώσεως του καλού και του κακού», παρακούοντας την εντολή του Θεού. Όμως, στο ίδιο κείμενο της Γενέσεως, ο Θεός προσφέρει κάθε άλλο φυτό του παραδείσου, ολόκληρο τον Παράδεισο, προς απόλαυση των πρωτοπλάστων. Η απαγόρευση, λοιπόν, δεν είναι τιμωρία, αλλά μια μοναδική ευκαιρία. Μια ευκαιρία που προσφέρεται στον Αδάμ και την Εύα για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να προσφέρουν κάτι μικρό, χάριν της αγάπης. Η πραγματική αγάπη δεν επιβάλλεται αλλά προσφέρεται ελεύθερα. Αυτή η φαινομενική απαγόρευση είναι στην πραγματικότητα πρόσκληση για τους πρωτόπλαστους, αλλά και για όλους εμάς, να γίνουμε πραγματικά ελεύθεροι.
Έτσι λοιπόν, κατά τη νηστεία των επόμενων σαράντα ημερών, ας κάνουμε μία προσπάθεια να προσφέρουμε φιλανθρώπως, αναλόγως με τις δυνατότητές μας, με την ελευθερία της αγάπης, ενθυμούμενοι πάντοτε τα «υπόλοιπα φυτά του Παραδείσου», με τα οποία έχουμε πλουσίως ευλογηθεί. Με αυτό τον τρόπο, η Σαρακοστή δε θα είναι μια περίοδος στερήσεως και καταναγκασμού, αλλά μια περίοδος πλούσια και καρποφόρος, που ξεχειλίζει από αγάπη και συγχώρηση, η οποία τελικά θα μας οδηγήσει στην Αγία και λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων