10/03/2020 10/03/2020 Συστάσεις προς τους Ιερείς αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης ενάντια στην επιδημία του κορωνοϊού (Covid-19)εξέδωσε και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Σχολιάζοντας την επιδημία, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: “Η Εκκλησία αντιμετώπισε τέτοιες προκλήσεις στο παρελθόν – ακόμη και καταστροφικές πληγές. Σήμερα, έχουμε το πλεονέκτημα της επιστημονικής γνώσης και της καλής κοινής λογικής. Πρέπει να λάβουμε κάθε προφύλαξη σχετικά...
10 Μαρτίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2020 - 8:06

Οι συστάσεις του Αρχιεπ. Αμερικής προς τους Ιερείς

Διαδώστε:
Οι συστάσεις του Αρχιεπ. Αμερικής προς τους Ιερείς

Συστάσεις προς τους Ιερείς αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης ενάντια στην επιδημία του κορωνοϊού (Covid-19)εξέδωσε και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Σχολιάζοντας την επιδημία, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: “Η Εκκλησία αντιμετώπισε τέτοιες προκλήσεις στο παρελθόν – ακόμη και καταστροφικές πληγές. Σήμερα, έχουμε το πλεονέκτημα της επιστημονικής γνώσης και της καλής κοινής λογικής. Πρέπει να λάβουμε κάθε προφύλαξη σχετικά με τον κορωνοϊό και συνεχώς θα αξιολογούμε την κατάσταση προς το συμφέρον όλων των ενοριών μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέτρα για τον Covid-19 στις εκκλησίες των ΗΠΑ

Οι συστάσεις του Αρχιεπ. Αμερικής προς τους Ιερείς

1) Όλες οι ενορίες θα παρέχουν σταθμούς στον νάρθηκα και / ή στον κυρίως ναό για τους πιστούς ώστε να απολυμαίνουν τα χέρια τους καθώς εισέρχονται στην Εκκλησία.

2) Ανακοινώσεις θα αναρτηθούν στην είσοδο, οι οποίες θα συνιστούν σε άρρωστα άτομα να μην παρευρίσκονται στις λειτουργίες, αλλά συμμετέχουν μέσω τηλεόρασης ή Διαδικτύου (η διεύθυνση URL πρέπει επίσης να αναρτηθεί).

3) Οι κληρικοί δεν θα προσφέρουν τα χέρια τους για ασπασμό και θα αποφεύγουν να αγγίζουν τους πιστούς είτε με χειραψία είτε με εναγκαλισμό.

4) Ανακοινώσεις θα αναρτηθούν συνιστώντας ο σεβασμός στις εικόνες και στον σταυρό να αποδίδεται μόνο με κλίση.

5) Κανένα βιβλίο – Λειτουργική ή Γραφή δεν θα φυλάσσεται στις θήκες. Οι ενορίτες θα λάβουν οδηγίες να φέρουν τα δικά τους βιβλία από το σπίτι τους.

6) Οι πιστοί δεν θα λάβουν το Αντίδωρον από τους Κληρικούς, αλλά από μόνοι τους όταν φεύγουν από την εκκλησία. Την Τετάρτη (Άγιο Ευχέλαιο), κάθε ιερέας θα χρίσει τον κάθε πιστό χρησιμοποιώντας ξεχωριστά βαμβακάκια.

8) Η Ευχαριστία θα διανεμηθεί όπως συνήθως.

9) Στις τελετές, ο «ασπασμός ειρήνης των κληρικών (“Kiss of Peace”) θα εγίνεται μέσω υπόκλισης τους ενός στον άλλο. Στις ενορίες όπου ο λαός ανταλλάσσει το “Kiss of Peace”, θα αποφύγουν την επαφή με το να υποκλίνονται ο ένας στον άλλο.

10) Μετά από κάθε λειτουργία όλα τα λειτουργικά αντικείμενα και επιφάνειες να καθαρίζονται προσεκτικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων