26/03/2021 26/03/2021 Εν μέσω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που επιβάλει η πανδημία η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής τίμησε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση σε με ιδιαίτερη τελετή στον Καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν . Ο εορτασμός ξεκίνησε με Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και ακολούθησε ζωντανό μουσικό...
26 Μαρτίου, 2021 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 11:44

Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν

Διαδώστε:
Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν

Εν μέσω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που επιβάλει η πανδημία η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής τίμησε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση σε με ιδιαίτερη τελετή στον Καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν .
Ο εορτασμός ξεκίνησε με Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και ακολούθησε ζωντανό μουσικό πρόγραμμα και προβολή βίντεο.
Τελετάρχης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων του ABC κ. George Stephanopoulos, ενώ ο βραβευμένος ηθοποιός κ. Dennis Boutsikaris ήταν αφηγητής σε βίντεο, τα οποία αφορούσαν ιστορικά και σύγχρονα θέματα σχετικά με την Επανάσταση του 1821 και το μήνυμά της σήμερα.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στην Γερουσία κ. Charles Schumer, τα μέλη του Κογκρέσου κυρία Dina Titus και κ. Gus Bilirakis, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer κ. Albert Bourla. Την Ελληνοαμερικανική Ομογένεια εκπροσώπησαν οι κύριοι John Catsimatidis, Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, και George Horiates, Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA.

Μηνύματα για την επέτειο απέστειλαν ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Χωριάτης και ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδης, ο Τσαρλς Σούμερ ,επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, οι βουλευτές Τίνα Τάιους και Γκας Μπιλιράκης.
Χαιρετισμούς για την επέτειο των 200 χρόνων απηύθυναν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Τσαρλς Σούμερ,επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία,, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Γιάννης Κατσιματίδης, ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Χωριάτης και ο διευθύνων σύμβουλος της PFIZER Αλβέρτος Μπουρλά.

Η σοπράνο της Μητροπολιτικής Όπερας Νέας Υόρκης, Καρολίνα Πίλου ερμήνευσε το ποίημα “Καντάτα Ελευθερίας” του Διονύσιου Σολωμού και το “Άκρα του τάφου σιωπή” ενώ ο βαρύτονος, Στέφανος Κορωναίος ερμήνευσε το “Κυρά μου αμπελιώτισσα” και το “Ξημέρωσε ο Θεός” του Νίκου Καζαντζάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων