26/02/2020 26/02/2020 Διάρρηξη για τρίτη φορά πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Μοναστήρι της Παναγίας Καμαριανής στο Red Hill της Αυστραλίας, από όπου οι διαρρήκτες αφαίρεσαν το παγκάρι με τις προσφορές των πιστών και μία πολύτιμη ιερή εικόνα της Παναγίας. Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη διάρρηξη, όπου εμφανίζονται δύο άνδρες να εισβάλλουν στον ναό. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, οι...
26 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:53
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2020 - 12:39

Διάρρηξη στην Παναγιά Καμαριανή στο Red Hill

Διαδώστε:
Διάρρηξη στην Παναγιά Καμαριανή στο Red Hill

Διάρρηξη για τρίτη φορά πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Μοναστήρι της Παναγίας Καμαριανής στο Red Hill της Αυστραλίας, από όπου οι διαρρήκτες αφαίρεσαν το παγκάρι με τις προσφορές των πιστών και μία πολύτιμη ιερή εικόνα της Παναγίας.
Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη διάρρηξη, όπου εμφανίζονται δύο άνδρες να εισβάλλουν στον ναό.
Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, οι ληστές φαίνεται να μπήκαν από την πλαϊνή πόρτα της εκκλησίας και στη συνέχεια αφαίρεσαν ένα πράσινο ξύλινο κουτί που περιείχε χρήματα από προσφορές των πιστών και μία ιερή εικόνα της Παναγίας, αξίας 10.000 δολαρίων, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 1974.
Είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη εικόνα έχει κλαπεί από την εκκλησία. Την πρώτη φορά εκλάπη το 2014 και μετά ξανά το 2016.

Η εκκλησία κάνει έκκληση να επιστραφεί η πολύτιμη αυτή εικόνα της Παναγίας.
«Δεν θα κρατήσουμε κακία. Απλά επιστρέψτε μας την εικόνα. Είναι ιστορική και θαυματουργή» δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο εφημέριος Λευτέρης, εκλιπαρώντας για την επιστροφή της.
Ο «Νέος Κόσμος» μίλησε με την Γλυκερία Ανδριώτη, γραμματέα της Ενορίας, η οποία δήλωσε ότι η εκκλησιαστική κοινότητα έχει θορυβηθεί, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για το πού μπορεί να βρίσκονται τα κλοπιμαία.

Η αστυνομία της Βικτώριας έχει δημοσιεύσει εικόνες από την κάμερα ασφαλείας που δείχνει τους δύο άνδρες μέσα στην εκκλησία, με το ενδεχόμενο να τους αναγνωρίσει κάποιος.

Πηγή: neoskosmos.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων