23/06/2023 23/06/2023 Την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σύδνεϋ επισκέφθηκε την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, η νέα Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Alison Duncan. Στην είσοδο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την υποδέχθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης....
23 Ιουνίου, 2023 - 8:22
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2023 - 8:33

Η νέα Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Διαδώστε:
Η νέα Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σύδνεϋ επισκέφθηκε την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, η νέα Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Alison Duncan.

Στην είσοδο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την υποδέχθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης.

Κατά τη διάρκεια ξενάγησης της στον Καθεδρικό Ναό, η κ. Duncan είχε την ευκαιρία να ανάψει ένα κερί και να ενημερωθεί για την ιστορία του Ναού.

Ακολούθως μετέβη στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο, όπου είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, την ευχή του οποίου ζήτησε και έλαβε ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της στην Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στη νέα Πρέσβη να έχει υγεία, δύναμη και επιτυχία στο πολυεύθυνο έργο που αναλαμβάνει.

Στη συνέχεια, συζήτησαν περί των ιστορικών δεσμών που συνδέουν την Αυστραλία και την Ελλάδα και περί των αρίστων διμερών σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες, με πολύτιμο συνδετικό κρίκο τη δυναμική Ελληνική Ομογένεια στην Αυστραλία. Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν επίκαιρα ζητήματα, όπως, μεταξύ άλλων, η Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστραλίας.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, απηύθυνε στην κ. Duncan πρόσκληση να επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα αποδέχθηκε ευμενώς την πρόσκληση, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για τη θερμή φιλοξενία και για την ουσιαστική συζήτηση που είχαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων