11/07/2022 11/07/2022 Την Κυριακή με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριάκος μετέβη στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο North Balwyn. Ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον εφημέριο της Ενορίας, π. Νικόλαο Γεωργίου, και προέστη του Μνημοσύνου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού και των συν αυτώ...
11 Ιουλίου, 2022 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2022 - 15:30

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ: Μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό και Εθνομάρτυρες της 9η Ιουλίου

Διαδώστε:
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ: Μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό και Εθνομάρτυρες της 9η Ιουλίου

Την Κυριακή με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριάκος μετέβη στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο North Balwyn.

Ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον εφημέριο της Ενορίας, π. Νικόλαο Γεωργίου, και προέστη του Μνημοσύνου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού και των συν αυτώ Εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821, μεταξύ των οποίων οι επίσκοποι Πάφου Χρύσανθος, Κιτίου Μελέτιος και Κερύνειας Λαυρέντιος.

Παρέστησαν η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Μάρθα Μαυρομάτη, ο βουλευτής κ. Bruce Atkinson, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης στη Βικτώρια, κ. Mathew Guy, ο κ. Νίκος Σταύρου, δημοτικός σύμβουλος στην πόλη Booroondara, καθώς εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων και άλλοι αξιωματούχοι.

Το μνημόσυνο αποτέλεσε μια υπενθύμιση της συμβολής της Κύπρου στον αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία και Ανεξαρτησία και αποτίναξη της οθωμανικής κατοχής που διήρκεσε για περισσότερα από 400 χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων