10/09/2023 10/09/2023 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, κορυφώθηκαν την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, στην Ενορία – Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο προάστιο Burwood του Σύδνεϋ, οι εορτασμοί για την επέτειο των 70 χρόνων από την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του μεγάλου σύγχρονου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην Ακολουθία...
10 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2023 - 14:31

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην εορτάζουσα Ενορία – Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην εορτάζουσα Ενορία – Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, κορυφώθηκαν την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, στην Ενορία – Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο προάστιο Burwood του Σύδνεϋ, οι εορτασμοί για την επέτειο των 70 χρόνων από την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του μεγάλου σύγχρονου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας μίλησε καταλλήλως για τη βιοτή του Αγίου Νεκταρίου και απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Συγκεκριμένα, αφορμώμενος αφενός από τις πολλές δοκιμασίες που είχε βιώσει ο Άγιος Νεκτάριος εξαιτίας του μίσους, του φθόνου και της συκοφαντίας που δέχθηκε, και αφετέρου από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας: «οὐ γὰρ ἀπέστειλεν ὁ Θεὸς τὸνυἱὸναὐτοῦ εἰς  τὸν  κόσμον ἵνα κρίνῃ τὸν κόσμον, ἀλλ’ ἵνα σωθῇ ὁ κόσμος δι’ αὐτοῦ», ο Σεβασμιώτατος εστίασε την προσοχή του στο πάθος της κατακρίσεως, το οποίο ταλανίζει τον σύγχρονο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων της Εκκλησίας.

«Συχνά νομίζουμε ότι είναι αρκετό που ερχόμαστε στην εκκλησία», παρατήρησε, μεταξύ άλλων, και προσέθεσε: «Επαναπαυόμαστε που εκκλησιαζόμαστε, που προσευχόμαστε, που ανάβουμε το κερί μας ή που κάνουμε κάποια ελεημοσύνη». «Αλλά αυτά δεν είναι τίποτα», επισήμανε, «εάν η καρδιά μας έχει πνεύμα κατακριτικό προς τον πλησίον». Προσέθεσε δε ότι η κατάκριση αποτελεί επιτυχία του διαβόλου, καθώς «μας βάζει όλους να ασχολούμαστε με τον άλλον και παράλληλα νομίζουμε ότι είμαστε μέσα στην Εκκλησία και ότι επιτελούμε έργο θεάρεστο».

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε ότι ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος υπέμεινε την κατάκριση, την αδικία και τη συκοφαντία, εν τέλει δικαιώθηκε πρωτίστως ενώπιον του Θεού, όσο και ενώπιον της ιστορίας και της συνειδήσεως των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών. Στον αντίποδα, εκείνοι που τον κατέκριναν και τον αδίκησαν «το μόνο που κατάφεραν να κάνουν, ήταν να γεμίσουν την ψυχή τους με δηλητήριο και να χάσουν τη Βασιλεία των Ουρανών».

Κατακλείοντας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το έργο που επιτελείται στην Ενορία – Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου Burwood, συνεχάρη θερμά την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευλογία του προστάτη της Ενορίας τους.

Σημειώνεται ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, ο Δήμαρχος του Burwood, κ. JohnFaker, και οι Βουλευτές κ.κ. JasonYat-senLi, StephanieDiPasqua και SallySitou.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων