27/07/2023 28/07/2023 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Northcote της Βικτώριας, με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο St Albans της Μελβούρνης. Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό την...
27 Ιουλίου, 2023 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2023 - 1:58

Ο Επίσκοπος Κερασούντος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Κερασούντος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στη Μελβούρνη

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Northcote της Βικτώριας, με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο St Albans της Μελβούρνης.

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό την παραμονή της εορτής, καθώς επίσης στον Όρθρο την κυριώνυμο ημέρα, και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Ο Θεοφιλέστατος διαβίβασε στους πιστούς τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ενώ κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας και συγκεκριμένα εστίασε σε δυο σημεία:

Κατά πρώτον, στην εν Χριστώ ζωή που διήγαγε, με συνέπεια να τη θυμόμαστε και να την τιμούμε επί 19 αιώνες περίπου.

Όπως σημείωσε ο Θεοφιλέστατος, «ο άνθρωπος διαρκώς προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να αφήσει κάποια κληρονομιά πίσω του, για να τον θυμάται η κοινωνία. Τρέχουμε, δημιουργούμε, κάνουμε πράγματα για να μείνει το όνομά μας… Όμως στο τέλος οι περισσότεροι ξεχνιούνται. Μόνο οι άνθρωποι της Εκκλησίας δεν ξεχνιούνται. Μόνο εκείνοι που μείνανε πιστοί στον Χριστό τιμώνται και ευλαβούνται. Τα συναξάρια μνημονεύουν αυτούς που έζησαν με τον Χριστό. Μόνο εάν ζήσουμε μία ζωή γύρω από τον Χριστό, θα πετύχουμε να μείνει το όνομά μας στους αιώνες. Όπως συνέβη και με την Αγία Παρασκευή».

Κατά δεύτερον, ο Επίσκοπος Κερασούντος σημείωσε ότι η τιμώμενη Αγία ήταν μόλις 20 χρονών όταν μαρτύρησε. «Πολλές φορές», επισήμανε, «βάζουμε σε προτεραιότητα τις δουλειές μας, σκεφτόμαστε την καριέρα μας και αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα τη σχέση μας με την Εκκλησία και τα έργα πνευματικής ωφελείας.

Ακόμα και στα παιδιά μας, όταν εκφράζουν την επιθυμία να γίνουν κληρικοί ή να ζήσουν κοντά στον Χριστό, τους λέμε ότι είναι ακόμα μικρά, ότι έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους, να κάνουν άλλα πράγματα πρώτα και μετά να δουν. Όμως η Αγία Παρασκευή μάς διδάσκει ότι την Εκκλησία και τον Χριστό πρέπει να τα έχουμε στη ζωή μας από την αρχή. Είναι για τώρα ο Χριστός, όχι για μετά. Η Αγία Παρασκευή και αυτή είχε όλη τη ζωή μπροστά της, αλλά διάλεξε την καλή μερίδα».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας της Αγίας πέριξ του Ιερού Ναού, ενώ ακολούθησε εορταστικό γεύμα που παρέθεσε η Ενορία για όλους εκκλησιασθέντες.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων