10/10/2020 10/10/2020 Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας των σχολικών διακοπών, με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, διοργανώθηκε μία ημέρα χαράς στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και συγκέντρωσε παιδιά όλων των ηλικιών, από όλες τις ενορίες στην Πέρθη. Η ημέρα ξεκίνησε με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στα αγγλικά, ενώ...
10 Οκτωβρίου, 2020 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2020 - 13:50

ΠΕΡΘΗ: Η Ορθοδοξία γίνεται βίωμα για τους νέους

Διαδώστε:
ΠΕΡΘΗ: Η Ορθοδοξία γίνεται βίωμα για τους νέους

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας των σχολικών διακοπών, με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, διοργανώθηκε μία ημέρα χαράς στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και συγκέντρωσε παιδιά όλων των ηλικιών, από όλες τις ενορίες στην Πέρθη.

Η ημέρα ξεκίνησε με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στα αγγλικά, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά έμαθαν, πώς να κάνουν κόλλυβα, με τα οποία ο Θεοφιλέστατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση μέσα στην εκκλησία και τους εξήγησε τη σημασία και τον συμβολισμό του μνημοσύνου.

Το απόγευμα, τα παιδιά παρακολούθησαν μία σύντομη ομιλία για τα ιερά άμφια και για τα εκκλησιαστικά σκεύη που χρησιμοποιούν οι ιερείς και οι επίσκοποι, καθώς και για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ετοιμάσουν τη δική τους πίτσα, την οποία απόλαυσαν μεταξύ τους.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με προσευχή από όλα τα παιδιά στην εκκλησία, ενώ όλοι έλαβαν από μια εικόνα ως ευλογία από τον Θεοφιλέστατο. Στο τέλος, όλοι απόλαυσαν και από ένα παγωτό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων