18/11/2023 18/11/2023 Επίσκεψη στη νησιωτική Πολιτεία της Τασμανίας πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, προκειμένου να επικοινωνήσει δια ζώσης με το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της νήσου, να το στηρίξει πνευματικά και να καταδείξει εμπράκτως τη μέριμνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τις ανάγκες του Ελληνισμού σε κάθε γωνιά της αυστραλιανής επικράτειας. Το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος...
18 Νοεμβρίου, 2023 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2023 - 14:32

Στην Τασμανία ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κομίζοντας ευφρόσυνη είδηση στο ελληνορθόδοξο ποίμνιο της νήσου

Διαδώστε:
Στην Τασμανία ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κομίζοντας ευφρόσυνη είδηση στο ελληνορθόδοξο ποίμνιο της νήσου

Επίσκεψη στη νησιωτική Πολιτεία της Τασμανίας πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, προκειμένου να επικοινωνήσει δια ζώσης με το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της νήσου, να το στηρίξει πνευματικά και να καταδείξει εμπράκτως τη μέριμνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τις ανάγκες του Ελληνισμού σε κάθε γωνιά της αυστραλιανής επικράτειας.

Το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, επισκέφθηκε τις δύο ελληνορθόδοξες εκκλησίες της πρωτεύουσας της Τασμανίας, Χόμπαρτ, και το απόγευμα χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Οι πιστοί υποδέχθηκαν τον Ποιμενάρχη τους με αισθήματα υιικού σεβασμού, χαράς και συγκινήσεως. Μάλιστα, η χαρά και η συγκίνησή τους κορυφώθηκαν όταν άκουσαν από τα χείλη του Αρχιεπισκόπου το ευφρόσυνο άγγελμα της επικείμενης επισκέψεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Τασμανία.

Υπενθυμίζεται ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί την Αυστραλία εντός του έτους 2024, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της εκατονταετηρίδας της τοπικής Εκκλησίας, και, όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, ένας από τους σταθμούς της Πατριαρχικής επισκέψεως θα είναι η απομακρυσμένη νήσος της χώρας, η Τασμανία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων