29/09/2023 29/09/2023 Ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του νέου σπουδαστικού έτους 2023-2024 τελέστηκε στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023. Τον αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο οποίος μετέφερε προς όλους τους διδάσκοντες και διδασκομένους της Σχολής τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου...
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2023 - 18:57

Αγιασμός έναρξης μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Διαδώστε:
Αγιασμός έναρξης μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του νέου σπουδαστικού έτους 2023-2024 τελέστηκε στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο οποίος μετέφερε προς όλους τους διδάσκοντες και διδασκομένους της Σχολής τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου του Β΄, για αγλαόκαρπη και ωφέλιμη σπουδαστική χρονιά.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, στην προσφώνησή του προς τους παρισταμένους, ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε τον έπαινο και την ευχαριστία του προς την Διοικούσα Επιτροπή, τον Διευθυντή, τους Καθηγητές και το Προσωπικό της Σχολής, οι οποίοι με το έργο τους προσφέρουν πολύτιμους καρπούς στην Εκκλησία, ιεροψάλτες κατηρτισμένους στη πατρώα μουσική παράδοση, που στελεχώνουν τα ιερά αναλόγια και συνδιακονούν μαζί με τους Ιερείς στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας. Αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία της ψαλτικής τέχνης και επεσήμανε πως έργο της Σχολής είναι όχι μόνο η απόκτησημουσικών γνώσεων αλλά και η καλλιέργεια του αληθούς εκκλησιαστικού ήθους.

Στην τέλεση του αγιασμού παρέστησαν ο Γραμματέας του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Γεράκης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής κ. Μιχαήλ Στρουμπάκης, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Αντώνιος Πλαΐτης, Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, οι Καθηγητές, Δάσκαλοι και το Προσωπικό της Σχολής,καθώς και πολλοί σπουδαστές και φίλοι της Σχολής.

Στη συνέχεια, αντιφώνησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής, κ. Μιχαήλ Στρουμπάκης, Πρόεδρος της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης. Ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του και επεσήμανε πως έργο της Σχολής είναι η καλλιέργεια των χαρισμάτων των σπουδαστών της, κατά την δύναμη του καθενός, με συνεχή προσπάθεια, σεβασμό στηνμουσική τέχνη και στους δασκάλους της.

Η τελετή έκλεισε με τον χαιρετισμό του Διευθυντού της Σχολής, Μουσικολογιωτάτου κ. Αντωνίου Πλαΐτη, Άρχοντος Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε., ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο Β΄ για την πατρική στήριξή του στο έργο της Σχολής, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού για την ευλογητική παρουσία του και την πολυετή βοήθειά του προς τη Σχολή. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη Διοικούσα Επιτροπή, τους Καθηγητές και το Προσωπικό της Σχολής και παρότρυνε τους σπουδαστές να θέτουν υψηλές προσδοκίες στην μαθητεία τους, να εργάζονται με υπομονή, επιμονή και συνέπεια, ώστε οι προσπάθειές τους στο τέλος, να στεφθούν με επιτυχία. Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων