05/03/2024 05/03/2024 Το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στο Ηράκλειο και έλαβε μέρος στα Εγκαίνια του τρίκλιτου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, Οσίου Μεθοδίου του εν Νηβρύτω και Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης Κορακοβουνίου. Ο Σεβασμιώτατος έλαβε μέρος στην Τρισαρχιερατική...
05 Μαρτίου, 2024 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2024 - 12:31

Εγκαίνια Ιερού Ναού στο Ηράκλειο

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού στο Ηράκλειο

Το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στο Ηράκλειο και έλαβε μέρος στα Εγκαίνια του τρίκλιτου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, Οσίου Μεθοδίου του εν Νηβρύτω και Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης Κορακοβουνίου.

Ο Σεβασμιώτατος έλαβε μέρος στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, όπου συλλειτούργησε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Παϊσιος.

Με την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος εγκαινίασε το ιερό κλίτος επ’ ονόματι του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Μεθοδίου του εκ Ρεθύμνης καταγομένου και εν Νηβρύτω ασκήσαντος.

Σημειώνεται ότι τον θεμέλιο λίθο του εν λόγω Ιερού Ναού είχε θέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος όταν διακονούσε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ως Επίσκοπος Κνωσού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων