02/10/2023 02/10/2023 Στα Σκόπια βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος. Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στο Αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ντέμπαρ – Κίτσεβο κ. Τιμόθεος και το οποίο τελέστηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Οχρίδα με αφορμή την εορτή της Αγίας Σοφίας και των...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 13:48

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Αγία Σοφία της Οχρίδας

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Αγία Σοφία της Οχρίδας

Στα Σκόπια βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος. Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στο Αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ντέμπαρ – Κίτσεβο κ. Τιμόθεος και το οποίο τελέστηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Οχρίδα με αφορμή την εορτή της Αγίας Σοφίας και των τέκνων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης (με το παλαιό εορτολόγιο).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τον Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου για την παρουσία του ενώ εξέφρασε τις ευχαιστίες του επίσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την καλή διάθεση της επίλυσης των εκκλησιαστικών ζητημάτων της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα συνεχίσει να στηρίζει την πλήρη αποδοχή της Τοπικής Εκκλησίας στον Πανορθόδοξο κόσμο.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μετέφερε την Πατριαρχική ευλογία προς τους πιστούς αλλά και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο. Αναφορικά με το εκκλησιαστικό καθεστώς της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Ντέμπαρ, ότι ο δρόμος προς την χορήγηση της Αυτοκεφαλίας είναι ανώμαλος, αλλά πιστεύει όπως και ο Οικουμενικός Πατριάρχης ότι και με την προσπάθεια του Μητροπολίτη κ. Τιμοθέου, οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων