11/04/2020 12/04/2020 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος στο ποιμαντικό Μήνυμά του καλεί όλους τους πιστούς, να συμμετάσχουν με κατάνυξη και συνέπεια στις Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, έστω και μέσω της ζωντανής μεταδόσεως, χωρίς τη φυσική παρουσία τους στο Ναό. Θυμίζοντάς τους ότι δεν χρειάζεται να φοβούνται αλλά να είναι θαρραλέοι και...
11 Απριλίου, 2020 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2020 - 1:19

“Εγκράτεια και αληθινή στροφή του νού και της καρδίας”

Διαδώστε:
“Εγκράτεια και αληθινή στροφή του νού και της καρδίας”

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος στο ποιμαντικό Μήνυμά του καλεί όλους τους πιστούς, να συμμετάσχουν με κατάνυξη και συνέπεια στις Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, έστω και μέσω της ζωντανής μεταδόσεως, χωρίς τη φυσική παρουσία τους στο Ναό. Θυμίζοντάς τους ότι δεν χρειάζεται να φοβούνται αλλά να είναι θαρραλέοι και «ελπιδοφόροι», τονίζει κατά λέξιν τα εξής: “Ούτε στιγμή όμως δεν ξεχνούμε τη διαβεβαίωση του Κυρίου Ιησού Χριστού, του Υιού και Λόγου του Θεού, του ενανθρωπήσαντος για την του κόσμου Σωτηρία : «…και αι τρίχες της κεφαλής υμών πάσαι ηρίθμηνται» (Λκ 12,7). Εκείνος ελέγχει τις εισόδους μας και τις εξόδους μας και «πάντα συντελεί εις αγαθόν». Κατά τις άγιες αυτές ημέρες έως και την λαμπροφόρο ημέρα της Αναστάσεως είναι ευκαιρία «όχι μόνο για λίγες ώρες κατανύξεως και περισυλλογής μπροστά στην οθόνη, απ ́ όπου παρακολουθούμε τις ιερές Ακολουθίες, αλλά για εγκράτεια και αληθινή στροφή του νού και της καρδίας μας προς τον Πατέρα μας».

Υπενθυμίζει δε ότι, επειδή ακριβώς η πίστη είναι πάντα «δι’έργων ενεργουμένη», καλό είναι να «θυμηθούμε έστω και με καθυστέρηση την ανάγκη να λάβωμε δώρα και ευλογία διά της ανυστερόβουλης προσφοράς προς τον συνάνθρωπο υλικών και πνευματικών αγαθών από αγάπη και ευσπλαγχνία» .

Το πλήρες κείμενο του Μηνύματος του Σ. Μητροπολίτου βρίκεται εδώ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων