06/07/2023 06/07/2023 Η μνήμη του Αποστόλου Παύλου εορτάστηκε την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 στον προς τιμήν του αφιερωμένο Ιερό Ναό στην πόλη Ιντζόν της Νότιας Κορέας. Στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη π. Μάρκελλο Καραγεωργίου εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π....
06 Ιουλίου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2023 - 19:26

Η εορτή του Αποστόλου Παύλου στο Ιντζόν της Νότιας Κορέας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αποστόλου Παύλου στο Ιντζόν της Νότιας Κορέας

Η μνήμη του Αποστόλου Παύλου εορτάστηκε την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 στον προς τιμήν του αφιερωμένο Ιερό Ναό στην πόλη Ιντζόν της Νότιας Κορέας. Στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη π. Μάρκελλο Καραγεωργίου εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Δανιήλ Να.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή τα παθήματα του Αποστόλου Παύλου για τον Χριστό, ανέφερε την χρυσοστόμεια ρήση: «Αν μου έλεγαν να διαλέξω ανάμεσα στο χάρισμα να ανασταίνω νεκρούς και στην δυνατότητα να αλυσοδεθώ για τον Χριστό, εγώ θα διάλεγα τις αλυσίδες», για να τονίσει ότι η οποιαδήποτε θυσία μας χάριν της αγάπης μας προς τον Χριστό είναι ανώτερη από κάθε άλλο χάρισμα. Ο αγώνας και η άσκηση για την απαλλαγή των παθών με τα οποία μας «αλυσοδένει» ο διάβολος είναι ανώτερη πράξη από το χάρισμα της θαυματουργίας. Η ειρωνεία, η αδικία, ο διωγμός, κ.ά. χάριν της πίστης μας είναι ιδιαίτερο χάρισμα και δώρο του Θεού για την σωτηρία μας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας του Αποστόλου Παύλου στον προαύλιο χώρο του ναού και η τέλεση της Αρτοκλασίας πριν την απόλυση.

Ακολούθησε το κοινό γεύμα αγάπης στην αίθουσα του Ιερού Ναού κατά το οποίο ο π. Μάρκελλος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στους Αγίους Τόπους και την σημασία τους. Στον διάλογο που ακολούθησε φάνηκε η ζωηρή επιθυμία των πιστών και των κατηχουμένων να επισκεφθούν τα Ιεροσόλυμα, για να προσκυνήσουν τα μέρη στα οποία περπάτησε ο Χριστός, και συντελέστηκαν τα συγκλονιστικότερα γεγονότα της ανθρώπινης Ιστορίας.

Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην ενορία του Αποστόλου Παύλου ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του στην συνέλευση του εκκλησιαστικού συμβουλίου για να μελετήσουν το μέλλον του ναού εν όψει της κατεδαφίσεως όλων των κτηρίων της περιοχής πέριξ του ναού και της ανεγέρσεως νέων πολυωρόφων κτηριακών συγκροτημάτων, υπό μεγάλης κρατικής κατασκευαστικής εταιρείας.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2023.7.2. 인천 성 바울로성당 축일예배

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων