17/07/2023 17/07/2023 Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης τιμήθηκε με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου στην πανηγύριζουσα ομώνυμη ενορία των Βρυξελλών, η οποία φιλοξενείται στο παρεκκλήσιο του Επισκοπείου. Το εσπέρας της Κυριακής 16 Ιουλίου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, ενώ την επομένη, κυρίως ημέρα της...
17 Ιουλίου, 2023 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2023 - 21:52

Η πανήγυρις της Αγίας Μαρίνας στις Βρυξέλλες (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η πανήγυρις της Αγίας Μαρίνας στις Βρυξέλλες (ΦΩΤΟ)

Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης τιμήθηκε με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου στην πανηγύριζουσα ομώνυμη ενορία των Βρυξελλών, η οποία φιλοξενείται στο παρεκκλήσιο του Επισκοπείου.

Το εσπέρας της Κυριακής 16 Ιουλίου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, ενώ την επομένη, κυρίως ημέρα της εορτής, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και με την συμμετοχή κληρικών από τις ενορίες των Βρυξελλών.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο της αγίας και πως μπορεί να εμπνεύσει τους πιστούς στην αγάπη του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας Οικονόμο κ. Γεώργιο Κόκκωνα και τους συνεργάτες του για την όλη διοργάνωση της πανηγύρεως, τους κληρικούς για την συμμετοχή τους στην πανήγυρι, καθώς και τους πιστούς που έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, ευχόμενος εορτίως η χάρις της Αγίας να σκεπάζει όλους.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα για όλους στην αίθουσα της Ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων