13/02/2023 13/02/2023 Προ της ακολουθίας του Εσπερινού, στο Επισκοπικό παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης, στην έδρα της Μητροπόλεως , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, την εις ρασοφορούντα μοναχό κουρά του εκ Καρπενησίου καταγομένου Θεολόγου και Καθηγητού στο Ευρωπαικό Σχολείο κ. Κωνσταντίνου Καρφή. Ο μοναχός Κωνσταντίνος...
13 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2023 - 13:15

Μοναχική κουρά στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Μητροπόλεως Βελγίου

Διαδώστε:
Μοναχική κουρά στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Μητροπόλεως Βελγίου

Προ της ακολουθίας του Εσπερινού, στο Επισκοπικό παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης, στην έδρα της Μητροπόλεως , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, την εις ρασοφορούντα μοναχό κουρά του εκ Καρπενησίου καταγομένου Θεολόγου και Καθηγητού στο Ευρωπαικό Σχολείο κ. Κωνσταντίνου Καρφή.

Ο μοναχός Κωνσταντίνος θα χειροτονηθεί Διάκονος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου στην Αθήνα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 και θα διακονήσει στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τον λόγο του προς τον νεοκαρέντα μεταξύ άλλων πατρικών παραινέσεων είπε τα εξής: «Ο μοναχός πρέπει να έχη μίαν λεπτήν, εκλεπτυσμένην συνείδησιν και να έχη τόσον μεγάλην ευαισθησίαν ώστε να απορρίπτη αμέσως κάθε αμαρτίαν, κάθε σκέψιν και φαντασίαν και ταυτοχρόνως να έχη μίαν ευαίσθητον και δεκτικήν της θείας χάριτος ψυχήν. Ο Θεός στέλλει την χάριν Του εις όλους τους ανθρώπους, «τον ήλιον αυτού ανατέλλει επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους» (Ματθ. 5, 45), αλλά δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ικανότητα, επειδή δεν είναι εξαγνισμένοι, να λάβουν αυτάς τας εμπειρίας της χάριστος. Είναι λοιπόν απαραίτητον να έχωμεν μίαν ευαίσθητον συνείδησιν διά να λάβωμεν και να αισθανθώμεν την Θείαν Χάριν και να απορρίπτωμεν την παραμικράν κίνησιν του παλαιού ανθρώπου».

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους γονείς και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους γνωστούς και φίλους του νεοκαρέντος μοναχού Κωνσταντίνου για την παρουσία τους.

Ακολούθησε κέρασμα εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως στην αίθουσα του θρόνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων