28/02/2024 28/02/2024 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος πραγματοποίησε μετά του αιδεσιμολογιωτάτου π. Ρωμανού Kavchak νέα ποιμαντική επίσκεψη στην Ιαπωνία το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024. Το Σάββατο είχε διάφορες συναντήσεις με Ιάπωνες και άλλων εθνικοτήτων πιστούς για να συζητήσουν θέματα της Εξαρχίας και την Κυριακή προεξήρχε της Uείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τον...
28 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2024 - 20:49

Nέα ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κορέας στην Ιαπωνία

Διαδώστε:
Nέα ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κορέας στην Ιαπωνία

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος πραγματοποίησε μετά του αιδεσιμολογιωτάτου π. Ρωμανού Kavchak νέα ποιμαντική επίσκεψη στην Ιαπωνία το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024.

Το Σάββατο είχε διάφορες συναντήσεις με Ιάπωνες και άλλων εθνικοτήτων πιστούς για να συζητήσουν θέματα της Εξαρχίας και την Κυριακή προεξήρχε της Uείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τον π. Παύλο Koroluk και τον π. Ρωμανό Kavchak.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Γέρων Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Vila Tserkva κ. Ευστράτιος. Παρόντες επίσης ήταν οι Πρέσβεις της Ελλάδος στο Τόκιο κ. Δημήτρης Καραμήτσος – Τζιράς και της Κύπρου κ. Γιάννης Μιχαηλίδης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος καλωσόρισε με πολύ θερμά λόγια τους υψηλούς επισκέπτες και μεταξύ άλλων είπε:

«Σεβασμιώτατοι, σας ευχαριστούμε θερμώς για την λίαν τιμητική παρουσία σας ανάμεσά μας και σας παρακαλούμε να απευθύνετε λόγο οικοδομής και παράκλησης στο πολυεθνικό ποίμνιο της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ιαπωνία».

Το λόγο έλαβε πρώτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ ο οποίος μετέφερε τις σεπτές πατρικές ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και τόνισε την σημασία της τελέσεως της Θείας Ευχαριστίας από το μικρό, επί του παρόντος, αλλά δυναμικό ποίμνιο της Εξαρχίας, υπό την ποιμαντική μέριμνα του Εξάρχου του Οικουμενικού Πατριάρχου Ιαπωνίας Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου, και ευχήθηκε για την περαιτέρω εξάπλωση της ορθόδοξης μαρτυρίας στην Ιαπωνία.

Κατόπιν στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Vila Tserkva Ευστράτιος μετέφερε τις ευχές του Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου και εν συνεχεία ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο για την παροχή αδείας συμμετοχής του στην θεία Ευχαριστία. Καταλήγοντας τόνισε με έμφαση την αξία της απλότητας με την οποία τελέστηκε η θεία Λειτουργία και εξέφρασε την ευχή του για την συνέχιση του έργου της ποιμαντικής διακονίας των Ορθοδόξων που ζουν στην Ιαπωνία και του ευαγγελισμού περισσοτέρων στο μέλλον.

Τέλος ο π. Παύλος Koroluk ανέφερε πώς «η σημερινή ευχαριστιακή σύναξη είναι ιστορικής σημασίας καθόσον για πρώτη φορά παρευρίσκονται ανάμεσά μας τρεις Μητροπολίτες» και προσκάλεσε όλους να παρακαθήσουν στην δεξίωση, που πραγματοποιήθηκε στην παράπλευρη αίθουσα του ναού, κατά την οποία όλοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες και τους ιερείς.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2024.2.17.~18. 일본 사목 방문

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων