16/07/2021 16/07/2021 Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Μάλτας θα λειτουργήσει αυτή την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου. Εκ της Πατριαρχικής Εξαρχίας Μελίτης ανακοινώνεται ότι η Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί και υπενθυμίζονται τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν κατά την προσέλευση στον ναό, αλλά και κατά την τέλεση της Θείας...
16 Ιουλίου, 2021 - 20:44
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2021 - 19:55

Στον Άγιο Γεώργιο Μάλτας με τα απαιτούμενα μέτρα

Διαδώστε:
Στον Άγιο Γεώργιο Μάλτας με τα απαιτούμενα μέτρα

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Μάλτας θα λειτουργήσει αυτή την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου. Εκ της Πατριαρχικής Εξαρχίας Μελίτης ανακοινώνεται ότι η Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί και υπενθυμίζονται τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν κατά την προσέλευση στον ναό, αλλά και κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες οδηγίες των αρχών της Μάλτας. 

Τα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 13 Ιουνίου 2020 και παραμένουν σε ισχύ έως ότου οι Υγειονομικές και Εκκλησιαστικές Αρχές της Μάλτας εκδώσουν άλλες οδηγίες.
1. Οι επίτροποι πριν εισέλθουν στον Ιερό Ναό θα πρέπει να λαμβάνουν τη θερμοκρασία τους, δεν πρέπει να έχουν συμπτώματα δυσκολίας στην αναπνοή, συμπτώματα γρίπης ή να βρίσκονται επίσημα σε καραντίνα. Θα πρέπει επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον Ιερό Ναό να φορούν υποχρεωτικά την ειδική μάσκα και ΟΧΙ την προστατευτική ασπίδα προσώπου.
2. Η κοινωνική απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ κάθε πιστού περιμετρικά πρέπει να τηρείται με εξαίρεση τα άτομα της ίδιας οικογένειας.
3. Η ομάδα των ατόμων της ίδιας οικογένειας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα έξι (6) άτομα.
4. Κατά την είσοδο των πιστών στον Ιερό Ναό θα μετράται η θερμοκρασία τους. Σε εκείνους των οποίων η θερμοκρασία είναι 37,2 ° C ή υψηλότερη δεν θα επιτραπεί η είσοδος και θα παραπεμφθούν στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές με απόλυτη εχεμύθεια.
5. Θα πρέπει να απολυμαίνουν τα χέρια τους με το ειδικό αντισηπτικό υγρό.
6. Κατά την είσοδο και την παραμονή στον Ιερό Ναό θα πρέπει να φοράμε την ειδική μάσκα ή την προστατευτική ασπίδα προσώπου. Εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των (2) δύο ετών.
7. Οι πιστοί αφού εισέλθουν στον Ιερό Ναό και ανάψουν το κερί τους θα κάθονται μέχρι το πέρας της Θείας Λειτουργίας στις καθίσματα τους.
8. Αν δεν υπάρχουν ελεύθερα καθίσματα ο πιστός δεν μπορεί να παραμείνει εντός του Ιερού Ναού.
9. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και αφού λαμβάνουν το αντίδωρο, τηρώντας πάντα τις προβλεπόμενες αποστάσεις, οι πιστοί θα πρέπει να εξέρχονται από τον Ιερό Ναό. (Στη δική μας περίπτωση και από το κτήριο).
10. Απαγορεύονται εντός του Ιερού Ναού μεταξύ των πιστών ο συνωστισμός, ο εναγκαλισμός και ο ασπασμός.

Προσοχή:
Οι επιτρεπτές θέσεις για τον δικό μας Ιερό Ναό είναι 33.
Παρακαλείσθε για την πιστή τήρηση των ανωτέρω. Πρωτίστως για την προσωπική ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια του συνόλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων