17/01/2019 17/01/2019 Εκοιμήθη εν Κυρίω ο π. Ανδρέας Μιχαηλίδης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Nottingham, τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, στις 10π.μ. και θα ακολουθήσει η ταφή στο Wilford Hill Cemetery. Ο Ναός θα είναι ανοικτός από τις 9.30π.μ. Ο π. Ανδρέας Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Λεύκα της...
17 Ιανουαρίου, 2019 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2019 - 12:04

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο π. Ανδρέας Μιχαηλίδης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη εν Κυρίω ο π. Ανδρέας Μιχαηλίδης

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο π. Ανδρέας Μιχαηλίδης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Nottingham, τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, στις 10π.μ. και θα ακολουθήσει η ταφή στο Wilford Hill Cemetery.

Ο Ναός θα είναι ανοικτός από τις 9.30π.μ.

Ο π. Ανδρέας Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Λεύκα της Κύπρου το 1937. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και κατόπιν σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και Θεολογία στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης. Έλαβε το πτυχίο της Θεολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην Κύπρο εργάσθηκε ως θεολόγος, δάσκαλος των Ελληνικών στην Αμερικανική Πρεσβεία της Λευκωσίας και διορίσθηκε μεταφραστής στα προγράμματα τηλεόρασης του ΡΙΚ.

Το 1968 παντρεύτηκε την Αλκμήνη Πανταζίδου από την Θεσσαλονίκη, με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά. Το μεγαλύτερο παιδί του, τον Τάσο, το έχασε σε δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη. Μετά την τουρκική εισβολή μετέβη στην Θεσσαλονίκη, όπου έλαβε το πτυχίο της Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ίδρυσε φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Διορίσθηκε ως θεολόγος στη δημόσια εκπαίδευση το 1982. Έλαβε Δίπλωμα Μεταπτυχιακών σπουδών από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τον Δεκέμβριο του 1996 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στο Λονδίνο από τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Γρηγόριο. Ως κληρικός της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων υπηρέτησε στην Αρχιεπισκοπή στο Λονδίνο, τέσσερεις φορές στη Μάλτα και στον Άγιο Δημήτριο του Edmonton (Βόρ. Λονδίνο). Το 2000 διορίσθηκε ως Ιερατικώς Προϊστάμενος στο Nottingham, όπου υπηρέτησε και ως εκπαιδευτικός των Σχολείων Nottingham και Derby. Το 2004 αφυπηρέτησε ως εκπαιδευτικός και ετέθη στην υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας.

Έγραψε διάφορα βιβλία, μεταξύ άλλων The Creed, Λεξικό Βυζαντινής Μουσικής, Λεξικά Σπανίων Νεοελληνικών Λέξεων, Ο Χρόνος και ο Κόσμος μας, Ας μιλήσουμε για το πρόβλημα της ύπαρξης, Εισαγωγή στον κόσμο του ποιητή, Ο Άσωτος Γιός (ποίημα), ποιητικές συλλογές και άλλα αδημοσίευτα. Αρθρογραφούσε κείμενα με γενικό τίτλο «Αμφιλεγόμενα» στην εφημερίδα του Λονδίνου Ελευθερία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων