06/11/2021 06/11/2021 Κατόπιν προσκλήσεως του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα και με σχετική παράκληση του Προέδρου, των Εκκλησιαστικών Συμβούλων και του ιερατικού Προισταμένου της Κοινότητος Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής Harrow του βορειοδυτικού Λονδίνου, μεταφέρθηκε τη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, η τιμία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου στη πρωτεύουσα της Αγγλίας, στο πλαίσιο των...
06 Νοεμβρίου, 2021 - 17:49

Η Κάρα του Πολιούχου της Τρίπολης στο Λονδίνο

Διαδώστε:
Η Κάρα του Πολιούχου της Τρίπολης στο Λονδίνο

Κατόπιν προσκλήσεως του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα και με σχετική παράκληση του Προέδρου, των Εκκλησιαστικών Συμβούλων και του ιερατικού Προισταμένου της Κοινότητος Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής Harrow του βορειοδυτικού Λονδίνου, μεταφέρθηκε τη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, η τιμία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου στη πρωτεύουσα της Αγγλίας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγενεσία,αφιερωμένων στους αγίους Νεομάρτυρες.

Στο προσκύνημα, το οποίο τελεί υπό την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την αγία Κάρα συνόδευσε Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Η αναχώρηση έγινε χθες Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό.

Η επίσημη υποδοχή της τιμίας Κάρας και της συνοδείας της πραγματοποποιήθηκε στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, ενώ στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου τελέσθηκε Εσπερινός και ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής του Λονδίνου, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ιλίου κ. Ραφαήλ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αγίας Κάρας στο Λονδίνο, θα παρεβρεθεί και σε άλλους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο έχει ήδη καταρτισθεί.

Η επιστροφή της αγίας Κάρας στο προσκυνητάρι της στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως θα γίνει το εσπέρας της 17 Νοεμβρίου, όπου θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία επ’ ευκαιρία της επανόδου της.

Δείτε το Πρόγραμμα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων