26/09/2022 26/09/2022 Πρόβα τζενεράλε πριν φορέσει το στέμμα του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε ο Κάρολος Γ’. Ειδικότερα, ο νέος βασιλιάς λίγες μέρες μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, υποδέχθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, τους θρησκευτικούς ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας.  Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων...
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 21:43

Πρόβα Καρόλου για το θρόνο: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και τους θρησκευτικούς ηγέτες της Αγγλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Πρόβα Καρόλου για το θρόνο: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και τους θρησκευτικούς ηγέτες της Αγγλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόβα τζενεράλε πριν φορέσει το στέμμα του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε ο Κάρολος Γ’.

Ειδικότερα, ο νέος βασιλιάς λίγες μέρες μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, υποδέχθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, τους θρησκευτικούς ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων μιλώντας με τον Κάρολο Γ’, εξέφρασε ευχαριστίες εκ μέρους των πιστών και των κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Χαρακτήρισε δε τιμητική την πρόσκληση που έλαβε και έδωσε τις εγκάρδιες ευχές του για την ανάρρησή του στο θρόνο.

Σημειώνεται ότι o Κάρολος Γ’ εκτός από το στέμμα του Βασιλιά θα έχει επίσης και τα σκήπτρα και της Εκκλησίας της Αγγλίας. Θα είναι και Υπέρτατος Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας.  Τον τίτλο φέρουν οι Βρετανοί μονάρχες και φανερώνει την κατ’ όνομα ηγεσία τους στην Εκκλησία της Αγγλίας.

O Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων ήταν από τους πρώτους εκκλησιαστικούς προκαθήμενους που έστειλαν επιστολή για το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

«Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας, οι κληρικοί και οι πιστοί της Ι. Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια προς τη Βασιλική Οικογένεια και σε ολόκληρο το Έθνος για την κοίμηση της αγαπημένης και σεβασμίας Μονάρχου, Βασιλίσσης Ελισάβετ Β΄. Είθε ο Κύριος να της χαρίζει αιωνία ανάπαυση και να την κατατάξει στους Δικαίους του Θεού. Αιωνία η μνήμη Αυτής! Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί του Ηνωμένου Βασιλείου παρακαλούνται να κάνουν προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής Βασιλίσσης Ελισάβετ, καθώς και για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη μακροζωία της Βασιλικής Οικογενείας, των Πολιτικών Αρχών και όλων των κατοίκων των Βρετανικών Νήσων», ανέφερε ο κ. Νικήτας.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί ήταν και αρχηγός της Εκκλησίας της Αγγλίας

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων