08/01/2024 08/01/2024 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στο Μπέρμιγχαμ. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Λουκά, ενώ την επομένη, ανήμερα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, λειτούργησε στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Ανδρέα. Ο Θεοφιλέστατος ομίλησε καταλλήλως και μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές του...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2024 - 9:03

Θεοφάνεια στο Μπέρμιγχαμ

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στο Μπέρμιγχαμ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στο Μπέρμιγχαμ. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Λουκά, ενώ την επομένη, ανήμερα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, λειτούργησε στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Ανδρέα.

Ο Θεοφιλέστατος ομίλησε καταλλήλως και μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα.

Ακολούθως, ο Θεοφιλέστατος μετά πλήθους πιστών μετέβησαν στην παρακείμενη λίμνη Edgbaston, όπου τέλεσε την ακολουθία του Καθαγιασμού των Υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Αμέσως μετά ακολούθησε επίσημο γεύμα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων