05/08/2022 06/08/2022 Έρανος θα διενεργηθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά για την αποκατάσταση του νοσοκομείου-γηροκομείου Βαλουκλή, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Αυγούστου 2022. Με μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος καλεί τους «αδελφούς ιερείς να περάσουν δίσκο στο εκκλησίασμα κατά τη Θεία Λειτουργία στη γιορτή της...
05 Αυγούστου, 2022 - 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2022 - 3:05

Έρανος για το Νοσοκομείο-Γηροκομείο Βαλουκλή στην Αρχιεπισκοπή Καναδά

Διαδώστε:
Έρανος για το Νοσοκομείο-Γηροκομείο Βαλουκλή στην Αρχιεπισκοπή Καναδά

Έρανος θα διενεργηθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά για την αποκατάσταση του νοσοκομείου-γηροκομείου Βαλουκλή, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Αυγούστου 2022.

Με μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος καλεί τους «αδελφούς ιερείς να περάσουν δίσκο στο εκκλησίασμα κατά τη Θεία Λειτουργία στη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και την Κυριακή 7 Αυγούστου», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «όλοι περιμένουν να δώσουμε χέρι βοηθείας, να αποδειχθούμε πραγματικά χριστιανοί, παιδιά που νιώθουν τον πόνο των γονέων τους».

«Το συνολικό ποσό του Εράνου θα αποσταλεί στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ώστε το ιστορικό γηροκομείο του Βαλουκλή να ανεγερθεί εκ νέου καλύτερο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου:

Θεοφ. Επισκόπους, Ευλαβ. Ιερατικώς Προϊσταµένους, Αξιότ. Προέδρους και Εντιµ. Μέλη των Διοικ. Συµβουλίων, Εντιµολ. Άρχοντες του Οικουµ. Πατριαρχείου, Φιλοπτώχους Αδελφότητες, Κατηχητικά και Ελληνικά Σχολεία, Νεολαία και όλες και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς.

Αγαπητοί εν Κυρίω,

Τώρα που σας γράφω, καίγεται ολοσχερώς το μοναδικό γηροκομείο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Εκατόν (100) και πλέον ηλικιωμένοι άνθρωποι – ποιοι είναι οι ηλικιωμένοι; Οι γονείς μας, οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας, που θυσιάστηκαν να μας μεγαλώσουν- βρίσκονται άστεγοι. Φανταστείτε τον πόνο, την θλίψη και την αγωνία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της Μητρός Εκκλησίας γενικά. Τι περιμένουν αυτοί από εμάς; Ποιό είναι το καθήκον μας; Και τι περιμένει ο Θεός από εμάς; Όλοι περιμένουν να δώσουμε χέρι βοηθείας, να αποδειχθούμε πραγματικά χριστιανοί, παιδιά που νιώθουν τον πόνο των γονέων τους.

Θερμά παρακαλώ τους αδελφούς ιερείς να περάσουν δίσκο στο εκκλησίασμα κατά τη Θεία Λειτουργία στη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και την Κυριακή 7 Αυγούστου. Παρακαλώ οι ιερείς, οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια, οι φιλόπτωχες αδελφότητες και οι Άρχοντες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου να κάμουν παν το δυνατόν ώστε ο έρανος αυτός να επιτύχει.

Το συνολικό ποσό του Εράνου θα αποσταλεί στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ώστε το ιστορικό γηροκομείο του Βαλουκλή να ανεγερθεί εκ νέου καλύτερο.

Με πατρική αγάπη και θερµές ευχές

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων