14/10/2022 04/04/2024 Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022, εκοιμήθη εν Κυρίω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλομηλίου Ηλίας. Ο μακαριστός ήταν ο πνευματικός ηγέτης της Αλβανικής Ορθόδοξης Επισκοπής Αμερικής, υπό τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και μέλος της Καναδικής Συνέλευσης Ορθοδόξων Επισκόπων. Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Καναδά, αναφέρει:  “Ο Μητροπολίτης Ηλίας ήταν ένας ταπεινός υπηρέτης του Κυρίου, ένας...
14 Οκτωβρίου, 2022 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2024 - 15:34

Η Αρχιεπισκοπή Καναδά για την εκδημία του Μητροπολίτη Φιλομηλίου

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Καναδά για την εκδημία του Μητροπολίτη Φιλομηλίου

Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022, εκοιμήθη εν Κυρίω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλομηλίου Ηλίας.

Ο μακαριστός ήταν ο πνευματικός ηγέτης της Αλβανικής Ορθόδοξης Επισκοπής Αμερικής, υπό τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και μέλος της Καναδικής Συνέλευσης Ορθοδόξων Επισκόπων.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Καναδά, αναφέρει: 

“Ο Μητροπολίτης Ηλίας ήταν ένας ταπεινός υπηρέτης του Κυρίου, ένας ιεράρχης με βαθιά πίστη και ένας άνθρωπος γεμάτος ποιμαντική φροντίδα και σοφία.

Μαθαίνοντας για τον θάνατο του Μητροπολίτη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος σημείωσε: “Ο Μητροπολίτης Ηλίας αφιέρωσε τον εαυτό του στον Κύριο Ιησού Χριστό και την Εκκλησία Του. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που γνωρίζω τον Σεβασμιώτατο, εμπνεόμουν συνεχώς από τον χριστιανικό ζήλο του, την αφοσίωση στον Θεό και την αγάπη του για το ποίμνιό του. Είθε η μνήμη του να είναι αιώνια!”

Εκ μέρους όλων των ελληνορθοδόξων χριστιανών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά, προσευχόμαστε ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή του Μητροπολίτη Ηλία μεταξύ των αγίων και των αγγέλων του ουρανού”. 

Ο μακαριστός Ιεράρχης γεννήθηκε στο Σου Σαντ Μαρί (Sault Ste. Marie) του Μίτσιγκαν των Η.Π.Α. το 1937. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης το 1961. Το ίδιο έτος νυμφεύθηκε και χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος. Υπηρέτησε ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος της Αλβανικής ενορίας Βοστώνης (1961-1983) και του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού Λας Βέγκας (1988-2002).

Από το 1983 μέχρι το 1988 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Το 2001 εκοιμήθη η σύζυγός του και στη συνέχεια εκάρη μοναχός.

Στις 10 Μαΐου 2002 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Φιλομηλίου, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τις ανάγκες των Αλβανών στις Η.Π.Α.

Στις 3 Οκτωβρίου 2019 προήχθη σε τιτουλάριο Μητροπολίτη.

Εκοιμήθη στις 6 Οκτωβρίου 2022.

Διαβάστε επίσης: 

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φιλομηλίου Ηλίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων