11/02/2023 14/02/2023 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος επισκέφθηκε τις Ελληνορθόδοξες κοινότητες της Βρετανικής Κολομβίας από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2023. Στις 27 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον π. Δημήτριο Παρτσάφα, συνοδευόμενος από τους τρεις ιερείς της περιοχής Βανκούβερ, π. Τιμολέοντα Πράττα, π. Γεώργιο Despodov και π. Νικόλαο Σιδερά. Ο π. Δημήτριος έχει υπηρετήσει...
11 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2023 - 2:58

Ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Καναδά στη Βρετανική Κολομβία

Διαδώστε:
Ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Καναδά στη Βρετανική Κολομβία

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος επισκέφθηκε τις Ελληνορθόδοξες κοινότητες της Βρετανικής Κολομβίας από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2023.

Στις 27 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον π. Δημήτριο Παρτσάφα, συνοδευόμενος από τους τρεις ιερείς της περιοχής Βανκούβερ, π. Τιμολέοντα Πράττα, π. Γεώργιο Despodov και π. Νικόλαο Σιδερά. Ο π. Δημήτριος έχει υπηρετήσει την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας με αφοσίωση και αγάπη και ο Σεβασμιώτατος πήγε να δει τον ίδιο και την πρεσβυτέρα του, στην πρώτη του επίσκεψη στη Βρετ. Κολομβία, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα τα χρόνια της υπηρεσίας του.

Με τη βοήθεια του κλήρου της Βρετανικής Κολομβίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε εσπερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Surrey στη Βρετανική Κολομβία. Ήταν η 49η επέτειος της χειροτονίας του Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου σε Επίσκοπο. Πολλοί ευσεβείς πιστοί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, την οποία ακολούθησε θαυμάσια δεξίωση από την Κοινότητα.

Προσευχόμενος στο Ιερό ήταν ο π. Δωρόθεος Τρυφωνόπουλος, άλλος ένας από τους συνταξιούχους ιερείς μας στη Βρετανική Κολομβία. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στον π. Δ. Τρυφωνόπουλο για την πολυετή προσφορά του στην Εκκλησία.

 

Στις 28 Ιανουαρίου το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος είχε διάφορες συναντήσεις, μεταξύ των οποίων και με τον κ. Α. Τσακούμη, νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βανκούβερ. Ο Θεός να ευλογεί το νέο Συμβούλιο και όλες τις προσπάθειες της Κοινότητας.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ κα Ελένη Γεωργοπούλου, μαζί με τον σύζυγό της, προσκάλεσαν τον Σεβασμιώτατο και τους κληρικούς της ευρύτερης περιοχής Βανκούβερ σε δείπνο.

 

Στις 29 Ιανουαρίου, βοηθούμενος από τον π. Νικόλαο Σιδερά, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βανκούβερ. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ορκωμοσία του νέου συμβουλίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Ι. Ναού, και την κοπή της Βασιλόπιτας για την Κοινότητα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παρέθεσε γεύμα για τη συγκέντρωση χρημάτων, στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Βανκούβερ.

 

Στις 30 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Ελληνορθόδοξης Παιδείας, τέλεσε βραδινή Θεία Λειτουργία στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίου Νικολάου και Αγίου Δημητρίου του Ανατολικού Βανκούβερ, βοηθούμενος από τους ιερείς της περιοχής Βανκούβερ, π. Tιμολέοντα Πράττα, π. Γεώργιο Despodov, και π. Νικόλαο Σιδερά. Στη συνέχεια έγινε σχολική γιορτή. Θερμά συγχαρητήρια!

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος με χαρά συνάντησε τη νέα Επίτιμη Πρόξενο της Κύπρου στην Βρετανική Κολομβία κα Κυριακή Αρσονιάδη και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

 

Το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου, στη Βικτώρια της Βρετανικής Κολομβίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος τέλεσε Μ. Εσπερινό και Θ. Λειτουργία στον επρτάζοντα Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου, βοηθούμενος από τους ιερείς π. Tιμολέοντα Πράττα, π. Γεώργιο Despodov, π. Νικόλαο Σιδερά και π. Δημήτριο Vickery.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη μνημόσυνο για τους αείμνηστους πιλότους Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα και Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον μακαριστό Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου κυρό Ιωάννη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία παρετέθη γεύμα για όλους, Τα πάντα ήσαν άριστα οργανωμένα. Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Πετρόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο και στον π. Δημήτριο Vickery. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος είχε δείπνο με το Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος εξέφρασε την ικανοποίησή του από το ταξίδι αυτό στον Δυτικό Καναδά, διότι οι Κοινότητες προοδεύουν και υπάρχει καλή συνεργασία όλων. Μετά τον κορωνοϊό οι Χριστιανοί άρχισαν και επιστρέφουν στις εκκλησίες. Δοξολογεί τον Πανάγαθο Θεό για όλα και ευχαριστεί την οικογένεια του Άρχοντος Δ. Στασινόπουλου για την αβραμιαία φιλοξενία τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων