24/09/2022 24/09/2022 Από τις 15 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος επισκέφθηκε τις Ελληνορθόδοξες Κοινότητες του Βανκούβερ. Την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 το βράδυ, οι ιερείς και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων του Βανκούβερ συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο σε δείπνο όπου συζήτησαν το μέλλον της Εκκλησίας στον Καναδά και διάφορα ποιμαντικά θέματα –...
24 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2022 - 13:43

Το χρονικό της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Καναδά στη Βρετανική Κολομβία

Διαδώστε:
Το χρονικό της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Καναδά στη Βρετανική Κολομβία

Από τις 15 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος επισκέφθηκε τις Ελληνορθόδοξες Κοινότητες του Βανκούβερ.

Την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 το βράδυ, οι ιερείς και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων του Βανκούβερ συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο σε δείπνο όπου συζήτησαν το μέλλον της Εκκλησίας στον Καναδά και διάφορα ποιμαντικά θέματα – όλα προς δόξα Θεού και για την πρόοδο των Κοινοτήτων.

Την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος και οι ιερείς της περιοχής του Βανκούβερ επισκέφθηκαν τον π. Δημήτριο Παρτσάφα και την πρεσβυτέρα Ειρήνη. Ακολούθησε συνάντηση σε γεύμα όπου σε ένα εποικοδομητικό διάλογο συζητήθηκαν διάφορα θέματα, προβληματισμοί και ερωτήματα. Το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Πρεσβύτερο, τον διάκονο Χρήστο Vela στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Γεωργίου Βανκούβερ. Παραβρέθηκαν όλοι οι ευλαβείς ιερείς του Μητροπολιτικού Βανκούβερ και ο π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Μετά το πέρας της Ακολουθίας παρατέθηκε δεξίωση για όλους. Άξιος!

Το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος τέλεσε Θεία Λειτουργία στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα των Αγ. Νικολάου και Δημητρίου του Ανατολικού Βανκούβερ. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά του ελληνικού και κατηχητικού σχολείου, καθώς και την τελετή ανύψωσης του ιερατ. προϊσταμένου π. Τιμολέοντα Πράττα, σε Οικονόμο. Στην ακολουθία συμμετείχαν οι ευλαβείς ιερείς του Μητροπολιτικού Βανκούβερ και της Βικτώριας και ο π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος. Μετά το πέρας της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε δεξίωση.

Την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022, Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος στον Ι.Ν. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Surrey, βοηθούμενος από τον ιερ. προϊστάμενο π. Georgi Despotov, τον π. Χρήστο Vela και τον π. Δωρόθεο Τρυφωνόπουλο. Μετά τη ΘείαΛειτουργία πραγματοποιήθηκε δεξίωση.

Το ίδιο βράδυ, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ, κα Ελένη Γεωργοπούλου και ο σύζυγός της, παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στο εστιατόριο ΜΙΝΩΑΣ. Η Γενική Πρόξενος και η υπέροχη οικογένειά της αποτελούν παράδειγμα ευσέβειας, μαζί με την αφοσίωση και την αγάπη τους προς την Εκκλησία και την Ελλάδα. Συμμετείχαν και στις τρεις Θ. Λειτουργίες. Είθε ο Θεός να τους χαρίζει πολλά χρόνια, γεμάτα ευλογίες!

Ο Σεβασμιώτατος πριν αναχωρήσει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου για το Μόντρεαλ, δήλωσε: «Είναι μεγάλη ευλογία που βρίσκομαι πάλι στο Βανκούβερ για την τέλεση όλων αυτών των ι. Ακολουθιών, αλλά και που βλέπω τους ανθρώπους μας πίσω στις εκκλησίες μας. Φροντίστε να επενδύσετε και να υποστηρίξετε τα προγράμματά μας, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τη νεολαία και τη Θεολογική μας Ακαδημία. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε ένα λαμπρό μέλλον ως ελληνορθόδοξοι στον Καναδά».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων