16/04/2022 17/04/2022 Τελέστηκε σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου (16 Απριλίου 2022), στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, η εξόδιος ακολουθία υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Τρανουπόλεως κυρού Γερμανού, προέξαρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Τον επικήδειο εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Διάκονος κ. Βοσπόριος. Νωρίτερα είχε τελεστεί η...
16 Απριλίου, 2022 - 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2022 - 12:57

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Τρανουπόλεως κυρού Γερμανού

Διαδώστε:
Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Τρανουπόλεως κυρού Γερμανού

Τελέστηκε σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου (16 Απριλίου 2022), στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, η εξόδιος ακολουθία υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Τρανουπόλεως κυρού Γερμανού, προέξαρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Διάκονος κ. Βοσπόριος.

Νωρίτερα είχε τελεστεί η εξόδιος Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Αναστάσεως του Λαζάρου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα και συμπροσευχομένου του Παναγιωτάτου.

 

Διαβάστε και το σχετικό ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την κηδεία:

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη προπέμφθηκε στην αιωνιότητα, από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, ο αείμνηστος Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κυρός Γερμανός, το Σάββατο του Λαζάρου, 16 Απριλίου 2022.

Το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, στο τέλος της οποίας εψάλη νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιεράρχου. Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη συμπροσευχόμενος.

Ακολούθως, στις 11 π.μ., τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου, συμπαραστατουμένου από τους Σεβ. Μητροπολίτες Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο, Μύρων κ. Χρυσόστομο, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο, Ιταλίας κ. Πολύκαρπο, Κρήνης κ. Κύριλλο, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, Πέτρας και Χερρονήσου κ.Γεράσιμο και Σαράντα Εκκλησιών κ.Ανδρέα.

Το πένθος της Μητρός Εκκλησίας έφεραν οι Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και Ικονίου κ. Θεόληπτος.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε, κατά την τάξη, ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Προύσης κ. Ιωακείμ, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Αραβισσού κ. Κασσιανός και Τράλλεων κ. Βενιαμίν, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και των παρακειμένων Ι. Μητροπόλεων, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Αγίας του Χριστου Μ. Εκκλησίας, η Ευγεν. κυρία Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, με τον σύζυγό της Εξοχ. κ. Ιωάννη Ραπτάκη, Πρέσβη της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο, συγγενείς του εκλιπόντος, παράγοντες της Ομογένειας, Αντιπροσωπείες Καθηγητών και μαθητών των ιστορικών ομογενειακών Εκπαιδευτηρίων Ζωγραφείου και Ζαππείου, και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.

Ο ενταφιασμός του αειμνήστου Ιεράρχου έγινε σε οικογενειακό τάφο στο Κοιμητήριο του Σισλή, από τόν Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών, άμεσο διάδοχό του στην Περιφέρεια Σταυροδρομίου.

Διαβάστε επίσης:

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την εκδημία του Τρανουπόλεως Γερμανού

Ο Σύνδεσμος Μουσικοφίλων Πέραν για τον μακαριστό Μητροπολίτη Τρανουπόλεως κυρό Γερμανό

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για τον Τρανουπόλεως Γερμανό

H Μητρόπολη Δέρκων για την εκδημία του Τρανουπόλεως Γερμανού

Τρισάγιο για τον Τρανουπόλεως Γερμανό στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων