18/08/2022 18/08/2022 Λατρευτικές και πολιτιστικές συνάξεις πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα ναό της Παναγίας Κουμαριώτισσας.  Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 14 Αυγούστου, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία υπέρ υγείας των ευλαβών ενοριτών και των Θεοτοκοφίλων προσκυνητών, χοροστατήσαντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ξανθουπόλεως κ. Παϊσίου. Συμμετείχαν ο Αρχιμ....
18 Αυγούστου, 2022 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2022 - 9:52

Λατρευτικές και πολιτιστικές συνάξεις στην Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου

Διαδώστε:
Λατρευτικές και πολιτιστικές συνάξεις στην Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου

Λατρευτικές και πολιτιστικές συνάξεις πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα ναό της Παναγίας Κουμαριώτισσας. 

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 14 Αυγούστου, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία υπέρ υγείας των ευλαβών ενοριτών και των Θεοτοκοφίλων προσκυνητών, χοροστατήσαντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ξανθουπόλεως κ. Παϊσίου. Συμμετείχαν ο Αρχιμ. Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερ. Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητος Βαφεοχωρίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερ. Προϊστάμενος Νεοχωρίου και διακόνησε ο Διάκονος Οικουμένιος Αμανατίδης, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Έψαλαν εμμελέστατα ο τακτικός Ιεροψάλτης της Κοινότητός μας Νικόλαος Παπαγεωργίου και ο Νικόλαος Ανδρίκος, από την Αθήνα.

Το πρωΐ της μεγάλης Θεομητορικής εορτής, Δευτέρας 15 Αυγούστου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργήσαντος του ιδίου αγίου Αρχιερέως, ο οποίος είχε ως συλλειτουργό του τον Ιερ. Προϊστάμενο της Κοινότητάς και Διάκονό του τον Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Έψαλαν εμμελέστατα ο Νικόλαος Παπαγεωργίου και ο Δημήτριος Κουμπαρούλης, από την Αυστραλία. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα και διένειμε το αντίδωρο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στον αυλόγυρο του Ιερού Ναού μας Συναυλία, με τον τίτλο «Μουσική της Πόλης», την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου τόσο από την περιοχή μας, όσο και από άλλες περιοχές της Πόλεως. Τραγούδησε ο Νικόλαος Ανδρίκος και η Selin Yücesoy. Στην ορχήστρα συμμετείχαν ο Erhan Bayram, η Ασινέθ-Φωτεινή Κοκκάλα και ο Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Φωτογραφίες – Πληροφορίες: Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων