13/06/2023 13/06/2023 Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Κωνσταντινούπολη, είχε την 12η Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την υιϊκή αγάπη και τον σεβασμό του προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως...
13 Ιουνίου, 2023 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2023 - 8:26

Συνάντηση του Μητροπολίτη Ναυκράτιδος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Συνάντηση του Μητροπολίτη Ναυκράτιδος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Κωνσταντινούπολη, είχε την 12η Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την υιϊκή αγάπη και τον σεβασμό του προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ μετέφερε τις ευχές και τα φιλάδελφα αισθήματα του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ προς Αυτόν και τον Οικουμενικό Θρόνο.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ναυκράτιδος για την προσκυνηματική επίσκεψη στο μαρτυρικό Φανάρι, ως και για την ουσιαστική συμβολή του στην επιτυχή διοργάνωση της συγκλήσεως της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρ/Καθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προσφάτως.

Επίσης, μίλησε με εγκάρδιους λόγους για το επιτελούμενο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρική, ενώ επένεσε την θυσιαστική προσφορά του Μακαριωτάτου κ.κ. Θεοδώρου Β’ και των αφοσιωμένων συνεργατών του προς τους εμπερίστατους λαούς της Αφρικής.

Σημειώνεται, ότι ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, εκπροσωπώντας το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στις εργασίες του διορθοδόξου επιστημονικού συνεδρίου, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Θεολογική Σχολή Χάλκης, υπό τον τίτλο: «Η συμβολή των Χαλκιτών Καθηγητών και αποφοίτων στις διορθοδόξες σχέσεις· Θεολογική Σχολή της Χάλκης: επιτελικό διεργαστήριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων