05/02/2023 05/02/2023 Στην Ιερά Μονή Νέας Γκρατσάνιτσας που βρίσκεται λίγο έξω από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής μετέβη το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Ο Μακαριώτατος ο οποίος από τις 24 Ιανουαρίου πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ ως Πατριάρχης των Σέρβων προεξήρχε του συλλείτουργου που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής. Συλλειτούργησαν...
05 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2023 - 8:54

Ο Πατριάρχης Πορφύριος στο μοναστήρι-σύμβολο των Σέρβων στις ΗΠΑ

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Πορφύριος στο μοναστήρι-σύμβολο των Σέρβων στις ΗΠΑ

Στην Ιερά Μονή Νέας Γκρατσάνιτσας που βρίσκεται λίγο έξω από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής μετέβη το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Ο Μακαριώτατος ο οποίος από τις 24 Ιανουαρίου πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ ως Πατριάρχης των Σέρβων προεξήρχε του συλλείτουργου που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής. Συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Σικάγου (Ρωσική Εκκλσία) κ. Πέτρος και οι Πανιερώτατοι Επίσκοποι Νέας Γκρατσάνιτσας και Κεντροδυτικής Αμερικής κ. Λογγίνος, Καναδά κ. Μητροφάνης, Δαλματίας κ. Νικόδημος, Μπουένος Άιρες κ. Κύριλλος και ο Επίτροπος πρώην Σλαβονίας κ. Σάββας.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος πλήθος Σέρβων που κατοικούν στην περιοχή με τον Πατριάρχη να τους προτρέπει να παραμένουν εδραίοι στην πίστη των πατέρων τους και τις παραδόσεις.

Το μοναστήρι της Νέας Γκρατσάνιτσας είναι αφιερωμένο στην Υπεραγία Θεοτόκο και είναι χτισμένο στα πρότυπα της ιστορικής μονής που φέρει το ίδιο όνομα και βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο. Όπως αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή του το Πατριαρχείο Σερβίας: “η υπέροχη εκκλησία, καθώς και ολόκληρο το μοναστηριακό συγκρότημα, είναι σύμβολο της δύναμης του ορθόδοξου σερβικού λαού που βρήκε καταφύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”.

Διαβάστε επίσης: 

Στην Ακαδημία του Αγίου Σάββα στο Σικάγο ο Πατριάρχης Σερβίας

Ο Πατριάρχης Σερβίας στη Μονή του Αγίου Σάββα στο Ιλινόι των ΗΠΑ

Σε εξέλιξη το 2ο μέρος της επίσκεψης του Πατριάρχη Σερβίας στις ΗΠΑ

Η υποδοχή του Πατριάρχη Σερβίας Πορφυρίου στη Νέα Υόρκη

Στο ναό του Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Πατριάρχης Σερβίας από Νέα Υόρκη: Ο Άγιος Σάββας δίδαξε τη συγχώρεση και την αγάπη

Ο Πατριάρχης Πορφύριος για την καθοριστική συνεισφορά του Αγίου Σάββα στο σερβικό έθνος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων