30/07/2020 30/07/2020 Την Τρίτη 28 Ιουλίου στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου έγινε η έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος τέλεσε τον αγιασμό και ευλόγησε τους Κατασκηνωτές. Υπεύθυνος της περιόδου είναι ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος, με βοηθούς τον Ιερομόναχο Πρόδρομο Ασημακόπουλο και τον Διάκονο Παίσιο Παρασκευά. Αρχηγός είναι...
30 Ιουλίου, 2020 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2020 - 20:49

Αφιερωμένη στον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης η κατασκήνωση της Μητρ. Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Αφιερωμένη στον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης η κατασκήνωση της Μητρ. Ναυπάκτου

Την Τρίτη 28 Ιουλίου στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου έγινε η έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος τέλεσε τον αγιασμό και ευλόγησε τους Κατασκηνωτές.

Υπεύθυνος της περιόδου είναι ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος, με βοηθούς τον Ιερομόναχο Πρόδρομο Ασημακόπουλο και τον Διάκονο Παίσιο Παρασκευά. Αρχηγός είναι ο φοιτητής Φώτης Χαντζής, πλαισιωμένος με υπαρχηγούς, στελέχη και ομαδάρχες, που «έχουν μεγαλώσει» στην Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος παρουσίασε το θέμα της Κατασκηνώσεως, που είναι αφιερωμένη στον άγιο Καλλίνικο Εδέσσης και έχει το όνομα Λ.Ο.Κ. (Λόχος Ορθοδόξων Κατασκηνωτών), επειδή και ο Άγιος είχε υπηρετήσει την θητεία του πριν χειροτονηθεί στα Λ.Ο.Κ. (Λόχους Ορεινών Καταδρομών). Ο Σεβασμιώτατος είπε ότι είναι πολύ σημαντικό και πρωτότυπο η Κατασκήνωση να είναι αφιερωμένη σε έναν νέο άγιο Επίσκοπο, μέσα από τον βίο του οποίου πολλά έχουν να ωφεληθούν τα παιδιά.

Ο Σεβασμιώτατος είπε επίσης ότι ήταν δύσκολη απόφαση για την Ιερά Μητρόπολη η λειτουργία των Κατασκηνώσεων για την φετινή χρονιά, λόγω των υγειονομικών μέτρων, αλλά η πνευματική και ψυχολογική ωφέλεια που προκύπτει για τα παιδιά ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για να λειτουργήσουν και εφέτος, με όλα τα προβλεπόμενα απαραίτητα μέτρα.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στους κατασκηνωτές το φυλλάδιο της περιόδου και την εικόνα του Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων