12/05/2023 12/05/2023 O Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Γεώργιος επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Γεώργιος βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή την εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας για τους εννέα ηρωομάρτυρες που απαγχονίστηκαν κατά τη διάρκεια του Αγώνα που θα...
12 Μαΐου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2023 - 19:45

Ο Κύπρου Γεώργιος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Προσκύνημα στο Άξιον Εστί (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Κύπρου Γεώργιος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Προσκύνημα στο Άξιον Εστί (ΦΩΤΟ)

O Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Γεώργιος επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Γεώργιος βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή την εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας για τους εννέα ηρωομάρτυρες που απαγχονίστηκαν κατά τη διάρκεια του Αγώνα που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στο «Σπίτι της Κύπρου». Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε τον κ. Γεώργιο και ακολούθησε μία σύντομη συζήτηση.

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συνόδευε ο Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ενώ τους υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη θερμή υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου του προσέφερε συμβολικά δώρα.

Το προσκύνημα στο Άξιον Εστί

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είχε επισκεφθεί τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστι, την οποία εκόμισε στην Αθήνα ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέροντας Χριστοφόρος ο Ιβηρίτης και αντιπροσωπεία της Αθωνικής Πολιτείας προς ευλογία των πιστών.

 

 

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι τις 15 Μαϊου.

Μεγάλη προσέλευση για να προσκυνήσουν το Άξιον Εστί

Στο μεταξύ και σήμερα συνεχίσθηκε με αμείωτο ρυθμό το προσκύνημα στο Άξιον Εστί.  Το ope.gr παρακολουθεί το προσκύνημα των πιστών στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στην ουρά με υπομονή στέκονται άνθρωποι κάθε ηλικίας. Όπως ανέφερε η Κ.Μ. στο ope.gr επαγγελματικοί λόγοι την έφεραν στην πρωτεύουσα από την Θράκη. Ωστόσο, όπως μας λέει “ήταν αδύνατον να φύγω από την Αθήνα χωρίς να προσκυνήσω την Παναγία. Έχω μεγάλη χαρά γιατί πριν μερικούς μήνες είχα προσκυνήσει το “Άξιον Εστί” στην Κομοτηνή. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο μου δόθηκε αυτή η ευλογία και η πενυματική χαρά που έχω είναι μεγάλη. Η Παναγία είναι κάθε μέρα στη σκέψη μου, στην προσευχή μου. Αυτές τις ημέρες είναι και κοντά σε όλο τον κόσμο που την προσκυνά”.

Καθημερινά καταφτάνουν στην Αθήνα λεωφορεία με προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ενορίες διοργανώνουν προσκυνηματικές εξορμήσεις στη Μητρόπολη Αθηνών για να μπορέσουν οι πιστοί να προσκυνήσουν.

“Αξιον Εστί”: Μεγάλη η πνευματική χαρά του κόσμου που προσκυνά την Εικόνα της Παναγίας – Κοσμοσυρροή και σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών

Τρισάγιο για τους πεσόντες στη Λευκωσία

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος την Κυριακή, 14 Μαΐου 2023, θα λειτουργήσει και κηρύξει το θείο λόγο στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία. Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας του Αποστόλου Βαρνάβα, θα προστεί του Μνημοσύνου των πεσόντων και της δέησης για τους αγνοουμένους του 1974.

(Συνεχής ενημέρωση…)

Δείτε τις φωτογραφίες του Χρήστου Μπόνη

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Φωτορεπορτάζ οpe.gr: Η Αθήνα υποδέχθηκε το Άξιον Εστί – Τίθεται για προσκύνηση στη Μητρόπολη Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αθήνα κλίνει το γόνυ στην Παναγία “Άξιον Εστί” – Προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τις 15 Μαΐου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Άξιον Εστί: Προσκομίζουμε τις ελπίδες μας στην Παναγία (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη – Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη (VIDEO)

“Άξιον Εστί”: Η Παναγία παρηγοριά και ελπίδα – Με αμείωτο ρυθμό η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας στη Μητρόπολη Αθηνών

Άξιον Εστί: To ope.gr για δεύτερη ημέρα στη Μητρόπολη Αθηνών – Εικόνες από το προσκύνημα

“Αξιον Εστί”: Η Κυρία Θεοτόκος στο μέσο των Αθηνών σε μία δύσκολη περίοδο – Πλήθος πιστών καθημερινά συρρέει στη Μητρόπολη

Άξιον Εστί: Η Ιερά Επιστασία και Αγιορείτες πατέρες στην Ι.Μ Ταξιαρχών Αστερίου Υμηττού (ΦΩΤΟ)

Το προσκύνημα της Ιεράς Κοινότητας στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Υποδοχή Ιεράς Επιστασίας και Ημερίδα για το Άγιον Όρος στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων