09/07/2021 09/07/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβος πλαισιωμένος από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας, τον Πανοσ. Αρχιμ. Ιερόθεο Χιώτη, τους Πρωτοπρεσβύτερους Γεώργιο Μαραυγάκη, Κωνσταντίνο Ψυλλάκη, Γεώργιο Γιακουμάκη, ο Οικονόμος Νικόλαος Βαρελάς,...
09 Ιουλίου, 2021 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2021 - 12:01

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Κασταμονίτσα Πεδιάδος.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβος πλαισιωμένος από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας, τον Πανοσ. Αρχιμ. Ιερόθεο Χιώτη, τους Πρωτοπρεσβύτερους Γεώργιο Μαραυγάκη, Κωνσταντίνο Ψυλλάκη, Γεώργιο Γιακουμάκη, ο Οικονόμος Νικόλαος Βαρελάς, εφημέριος της Ενορίας και τον αρχιδιάκονος Κωνσταντίνος Αρμενάκης.

Στο Θείο Λόγο του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό της σταθερότητας της πίστεως το οποίο κατείχε η Αγία Κυριακή και προέτρεψε όλους μας να μείνουμε σταθεροί στην πίστη μας όπως η Αγία. Περαίνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα για τη δυνατότητα να παραβρεθεί στην Κασταμονίτσα και να τελέσει τον εόρτιο Εσπερινό της Αγίας Κυριακής και ευχήθηκε πλούσια τη χάρη της Αγίας στην ζωή όλων μας.

Στο τέλος ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Κυριακής πέριξ του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων