20/09/2019 20/09/2019 Εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ευσταθίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Αμαριανό Πεδιάδος. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, πλαισιωμένος από τους ιερείς της Μητροπόλεώς. Μετά την ακολουθία του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ευσταθίου στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού και η ευλόγηση των άρτων...
20 Σεπτεμβρίου, 2019 - 15:59

Η εορτή του Αγίου Ευσταθίου στο Αμαριανό Πεδιάδος

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ευσταθίου στο Αμαριανό Πεδιάδος

Εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ευσταθίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Αμαριανό Πεδιάδος. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, πλαισιωμένος από τους ιερείς της Μητροπόλεώς.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ευσταθίου στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού και η ευλόγηση των άρτων παρουσία πλήθους πιστών και των τοπικών αρχών.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο του Αγίου Ευσταθίου και της οικογένειάς του και στην σταθερή τους πίστη στον Τριαδικό Θεό, ενώ ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα χρόνια πολλά και ευλογημένα, ιδιαιτέρως δε στους εορτάζοντες κ. Ευστάθιο Θεοφανίδη, Εισαγγελικό Λειτουργό, Καθηγητή Ποινικού Δικαίου, Μ.Δ.Ε. Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών Α.Π.Θ., Υπ. ΔΝ Νομικής Α.Π.Θ.και κ. Ευστάθιο Τζουανάκη, τέως Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης.

Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν, τόσο την παραμονή, όσο και την ημέρα της εορτής, ο Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Παπακανδεράκης και ο Οικονόμος Ελευθέριος Γερακάκης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων