16/08/2020 16/08/2020 Την Παναγία Μητέρα του Θεού και της Ανθρωπότητας, την Κεκοιμημένη και Αιωνιζομένη, τίμησαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου 2020, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγούλας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Υφισταμένων των περιορισμών για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού, πλήθος προσκυνητών έφθασαν ώς τη Χάρη Της, για να εκφράσουν τον σεβασμό και να κλίνουν γόνυ καρδίας ενώπιον του Επιταφίου Της....
16 Αυγούστου, 2020 - 11:21
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2020 - 11:22

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Παναγούλας Μπανάτου στη Ζάκυνθο

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Παναγούλας Μπανάτου στη Ζάκυνθο

Την Παναγία Μητέρα του Θεού και της Ανθρωπότητας, την Κεκοιμημένη και Αιωνιζομένη, τίμησαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου 2020, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγούλας Μπανάτου εν Ζακύνθω.

Υφισταμένων των περιορισμών για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού, πλήθος προσκυνητών έφθασαν ώς τη Χάρη Της, για να εκφράσουν τον σεβασμό και να κλίνουν γόνυ καρδίας ενώπιον του Επιταφίου Της. Εντός του Ναού, παρέμειναν οι προβλεπόμενοι εκ των κυβερνητικών διατάξεων κάνοντας χρήση μάσκας ενώ  στον προαύλιο χώρο υπήρχαν καθίσματα κάτω από τις μουριές όπου συνάχτηκαν δεκάδες Ενοριτών.

Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας μίλησε επίκαιρα προς το εκκλησίασμα περί της Μεταστάσεως προς την Ζωήν Μητέρας, πλαισιούμενος από καλλιφωνότατο Χορό, στον οποίον έλαβαν μέρος οι κ.κ. Παναγιώτης Κάνδηλας, Ζακύνθιος εξ Αθηνών, Δημήτριος Κάνδηλας, Ιωάννης Καραβάνης και Σπυρίδων Σαρατσένος. Σημειωτέον ότι ολόκληρη η Θεία Λειτουργία εψάλη κατά το ζακύνθιο ύφος της μουσικής.

Των Αχράντων Μυστηρίων μετέλαβαν δεκάδες πιστών, στο δε τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως υπήρξε σταδιακό, αλλά συνεχές προσκύνημα της Επιταφίου Θεομήτορος επί ώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων